От средата на октомври руската армия атакува енергийната инфраструктура на

...
От средата на октомври руската армия атакува енергийната инфраструктура на
Коментари Харесай

Близо 4,5 млн. украинци са без ток frognews.bg

От средата на октомври съветската войска нападна енергийната инфраструктура на Украйна с ракети и безпилотни самолети камикадзе (последните, съгласно Киев, се доставят на Москва от Иран). По-рано Зеленски съобщи, че бомбардировките са нанесли вреди на към 40% от енергийните уреди на Украйна.

В резултат на това украинските управляващи вкараха график за планувани спирания на електрозахранването: улиците в доста градове не се осветяват, придвижването на тролейбусите е спряно, а жителите са призовани да не употребяват електрически уреди в пиковите часове.

" Руските удари по нашата енергетика, по нашите енергийни уреди не стопират нито за ден. Тази нощ ирански безпилотни самолети нападнаха Кривой Рог ", споделя Зеленски. - Само от довечера към 4,5 млн. консуматори са краткотрайно изключени от потреблението в границите на спешни и стабилизиращи графици ", напомни президентът.

По думите му измежду засегнатите райони са Киев, както и Киевска, Днепропетровска, Житомирска, Запорожка, Сумска, Кировоградска, Харковска, Черниговска, Хмелницка и Черкаска област.

Зеленски прикани локалните управляващи да не употребяват ненужно електрическа енергия, а енергийните компании да изясняват на хората за какво даден квартал или улица са без ток.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР