От средата на месец април 2019 г. в най-големия варненски

...
От средата на месец април 2019 г. в най-големия варненски
Коментари Харесай

От най-големия район на Варна се обърнаха към гражданите: От април оправяме детските площадки, молим - пазете ги!

От средата на месец април 2019 година в най-големия варненски регион „ Приморски ” допълнително от 30 обекта са сменени кошчета за боклуци, укрепени огради, сменени заключващи механизми на малки врати, инсталирани нови пружинни механизми на игрушки, сложени нови болтове на покриви на беседки и пейки, сменени улеи на пързалки. Това оповестиха от районното кметство.

От администрацията използваха случая и да насочат зов към жителите да опазват имуществото. 

" Опазването е въпрос на схващане, само че и макар указателните табелки всекидневно ставаме очевидци на безконтролно държание и  посегателство върху  тези кътове за отдих и игра. Често срещана панорама е хора от разнообразни възрасти, които пушат, използват алкохол, изхвърлят боклуци отвън регламентираните места  или разхождат домашните си любимци в очертанията на детските площадки. Дано всяка нова облага, каквато несъмнено са и площадките за игри навън, да разсъни у нас освен възприятието на удовлетворение, само че и възприятието, че ние сме стопани и от държанието ни зависи да пазим и се грижим за  квартала, региона, града си като собствен дом ", приканиха от кметството.



Игровите уреди, ситуирани в детските площадки, са пригодени за две възрастови групи – от 1 до 3 и от 3 до 12 години. Различните модулни детайли способстват за креативното мислене на децата. Ударопоглъщащите настилки са щадящи за играещите. Пъстроцветни огради ограничават навлизането в тях на бездомни и домашни любимци.



От 2016 година в Район „ Приморски ”  съгласно  условията на Наредба 1 на Министерството на районното развиване, Министерството на вътрешните работи  и Агенцията за протекция на детето,  изцяло бяха ремонтирани 76 детски площадки и новоизградени  други 3.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР