От следващото си издание официално най-популярната футболна игра в историята

...
От следващото си издание официално най-популярната футболна игра в историята
Коментари Харесай

Официално сменят името на най-популярната футболна игра в историята

От идващото си издание публично най-популярната футболна игра в историята - FIFA, ще смени наименованието си след близо 30 години, в които използваше абревиатурата на Световната футболна федерация. Новината бе обявена от основателите Electronic Arts.

Новото заглавие на франчайза ще бъде EA Sports FC, като от компанията подсигуряват, че преживяването ще бъде непокътнато и всяка година играта ще надгражда над предшествениците си, с цел да продължи да оглавява класациите за най-популярен състезателен симулатор.

Очаква се още с първото издание след ребрандирането да забележим над 19 хиляди действителни футболисти, повече от 700 клуба, над 100 стадиона и 30 шампионата.

EA трябваше да предприеме съществени промени, откакто от Konami започнаха да подписват извънредни партньорства с обособени футболни клубове за своята Pro Evolution Soccer, която се явява и най-големият съперник на FIFA през годините. Всичко стартира с имидж правата върху Ювентус, който взе участие с действителното си име, екип и стадион само в PES.

Към днешна дата EA Sports има извънредно партньорство в британската Висша лига, испанската Примера Дивизион, немската Бундеслига и италианската Серия А, въпреки част от участниците в тези шампионати да имат обособени съглашения с другите симулатори.

Очаква се първото издание под името EA Sports FC да се появи на пазара през лятото на 2023 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР