От Шесто чувство през Следите до последния си филм, който

...
От Шесто чувство през Следите до последния си филм, който
Коментари Харесай

Режисьорът на Шесто чувство: Холивуд е станал напълно нефункционален - има филми, които са просто кръвосмесителни, самозадоволяващи се

От " Шесто възприятие " през " Следите " до последния си филм, който следва да излезе по кината, М. Найт Шаямалан е привикнал да си играе с нервите на феновете. Режисьорът не е по-нежен и към Холивуд, който в неговите очи е станал " изцяло нефункционален ", съобщи Франс прес.
Помиряването на " изкуството и търговията е комплицирано нещо ", сподели Кралят на свръхестествения трилър, който също по този начин написа сюжетите и продуцира филмите си, по време на изявление в Париж във връзка премиерата на новата му кинотворба " Почукването " ( " Knock at the Cabin " ).

" В Холивуд през днешния ден, най-общо казано, има филми, които са просто кръвосмесителни, самозадоволяващи се, които приказват сами на себе си. Холивуд приказва самичък на себе си ", продължава Шаямалан.
" Освен това има и филми, които сякаш са основани за публиката и които я считат за глупава. Те са лишени от цялата си душа и са направени просто по сметки. Това са признаци, че нашата промишленост е изцяло нефункционална ", споделя още режисьорът. 
Според него американските студиа са се трансформирали изцяло спрямо времето, когато на екран излиза " Шесто възприятие ", първият му огромен обществен триумф, през 1999 година - годината на " Матрицата ", " Проклятието Блеър ", " Да бъдеш Джон Малкович " или " Магнолия ", филми, трансформирали се в " класики ". 

" Индустрията тогава беше друга, ставаше дума за намирането на най-хубавите разказвачи, които да сервират истории на най-голямата публика, и всички работеха за тази цел ", продължава М. Найт Шаямалан. 
За да резервира свободата си, 52-годишният американски режисьор изяснява, че е намерил единственото решение - да напусне системата. " Плащам си самичък и всякога върша допустимо най-малки филми, поемайки огромни опасности ", споделя Шаямалан.
В " Почукването " режисьорът се завръща към обичаните си тематики. Въпросът, който си задават героите във кино лентата, е имаме вяра ли един на различен, имаме вяра ли на обществото, имаме вяра ли на това, което виждаме?, споделя Шаямалан.
" Ключът е да знаеш по какъв начин да приказваш с публиката " добавя режисьорът. Това, по думите му, е неговият метод да " остане здрав в тази болна промишленост ".
      
Роденият в Индия М. Найт Шаямалан е прочут и със своите " обрати ", които феновете ще търсят и в " Почукването ", приспособен по романа " The Cabin at the End of the World " на Пол Трембли.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
25 Яну 2023107513 Яну 202345207 Яну 2023103401 Яну 2023241230 Дек 2022394226 Дек 2022756КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023284511 Яну 2023179523 Яну 2023203926 Яну 2023222
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР