От септември 2022 г. в Русия заведенията за обществено хранене

...
От септември 2022 г. в Русия заведенията за обществено хранене
Коментари Харесай

В Русия масово закриват кафенета и ресторанти

От септември 2022 година в Русия заведенията за публично хранене започнаха всеобщо да затварят — броят на затворените кафенета и заведения за хранене през есента се усили на годишна база с 27,5%, до момента в който броят на новооткритите заведения понижа с 3,8% на годишна база. Това оповестява " Комерсант ", базирайки се на изследване, осъществено от компанията за услуги R-Keeper.

През четвъртото тримесечие броят на работещите обекти за публично хранене е намалял с 10,4%. Анализаторите означават, че през есента най-често затварят кафенета, пицарии, суши питейни заведения и пекарни, а темпът на отваряне е намалял най-вече при заведенията за улична храна, питейни заведения и питейни заведения.

Освен това, в сегмента на заведенията за бързо хранене, броят на новоотворилите заведения, надвишава броя на затварянията.

Търговският шеф на R4S Group Ирина Буренко разяснява, че от покупко-продажбите за наем за пространства в областта на публично хранене, през първото тримесечие сегментите " улична храна " и кафенета съставлява 35%, а през четвъртото - едвам 9%.

Експерти изясняват аргументите за разрастващата се рецесия на посочения пазар по разнообразни способи. Някои отдават спада на обстоятелството, че потребителите са почнали да преразпределят разноските си и да икономисват повече на фона на общата неустановеност.

А спадът в приходите като цяло при заведенията за публично хранене се отразява най-зле на по-малките заведения, изключително на тези, намиращи се отвън централните елементи на обитаемоте места. Допълнителни проблеми основават и високите наеми за пространствата.
 Много от заведенията за публично хранене в Германия са
Много от заведенията за публично хранене в Германия са " на ръба " на оцеляването

Какви са аргументите и има ли метод за справяне с сложната ситуация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР