От сдруженията в областта на автомобилните превози на товари заявяваме

...
От сдруженията в областта на автомобилните превози на товари заявяваме
Коментари Харесай

Безпрецедентна подкрепа на държавата към автомобилните превозвачи

От сдруженията в региона на автомобилните транспорти на товари заявяваме ясно и изрично, че все още получаваме безусловната поддръжка на министър-председателя Бойко Борисов, министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и на цялото държавно управление във връзка с нашите претенции, свързани с готвените законодателни промени по Пакет " Мобилност " на Европейската комисия.

Това се споделя в публикувано от Съюза на интернационалните превозвачи документално изказване на браншовите сдружения в бранша " Автомобилни транспорти и товари ".

Подобна безапелационна поддръжка от страна на кабинета, Народното събрание и българските евродепутати е без казус досега, се показва в изказването. Превозвачите декларират, че след срещата им с премиера Бойко Борисов са изцяло уверени, че изпълнителната власт в страната ще спомага посредством всички вероятни принадлежности в отбрана на българските превозвачи. Уверени сме, че всички дружно ще реализираме мечтаните резултати за отбрана на националните ползи и построяването на едно стабилно и устойчиво бъдеще на един от най-големите браншове в българската стопанска система, се споделя в изказването.

Още един път призоваваме по явен и безапелационен метод всички български политици и общественици да не употребяват тази тематика за политически борби и пререкания, а да отстояват дружно и обединени позиция на поддръжка и противоречие с предлаганите рестриктивни оферти за промени в европейското законодателство, засягащи автомобилните транспорти на товари.

Насроченият митинг на всички български превозвачи, който ще се състои по време на срещата на върха в София, не е ориентиран против изпълнителната власт в България, а против предложенията на част от страните в Европейски Съюз, които ще доведат до унищожаването на българския транспортен бизнес. По време на митинга изрично няма да толерираме политически провокации, декларират още превозвачите.

Сред предложенията на Европейската комисия е водачите на тежкотоварни камиони, които се намират повече от три дни в месеца в друга страна от Европейски Съюз, да бъдат считани за " командировани служащи " и да получават възнаграждение съгласно локалните ставки.

Страни като Франция и Германия желаят статутът на " командирован служащ " да се ползва още от първия ден работа на тяхна територия за водачи от други страни, до момента в който множеството източноевропейски членки на Европейски Съюз отхвърлят използването на този статут за техни водачи в чужбина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР