От сдружение Да запазим Корал внесоха жалба срещу фирма на

...
От сдружение Да запазим Корал внесоха жалба срещу фирма на
Коментари Харесай

НПО пуска жалба за над 1 млрд. евро срещу фирма на плаж Корал

От съдружие " Да запазим Корал " внесоха тъжба против компания на морски плаж " Корал " . Причината за жалбата е нарушаване на регламента за отбрана на персоналните данни в България.

 Провериха плаж
Провериха плаж " Корал " след сигнал за стеснен достъп

Три разновидността за достъп има до линията

Жалбата е против испанската компания " Ибердрола Инмобилиария ". Потенциалният веществен и нтерес е в размер на 1.25 милиарда евро, защото международният оборот на компанията е 31.2 милиарда евро за предходната година и при съществуване на нарушаване санкцията е в размер на 4% от него, изясняват в свое писмо до медиите от " Да резервира Корал ".

Жалбата е поради сложени " фотокапани " на оградата на частния парцел. Според Неправителствени организации самият парцел попада в дюните на плаж " Корал ".

Табели изясняват на неподозиращите плажуващи, че всеки, минал през техния парцел, ще бъде сниман и разпознат , а тази информация ще бъде изпратена на районно управление (на МВР) " Царево ".

 Снимка 364470
Източник:

" За плажуващите на плаж " Корал ", които потеглят от плаж " Корал " по общинския път и попадат в територия на фотокапаните , този факт е мощно обезпокоителен, изключително откакто те схващат за това едвам излизайки на асфалтовия път ", изясняват от сдружението.

От сдружението намират за изключително изненадващи фотокапаните , откакто от " Ибердрола " е написала, че позволява пешеходното прекосяване през своя парцел.

 Сдружение желае инспекция на инспекцията на плаж
Сдружение желае инспекция на инспекцията на плаж " Корал "

ВАП да ревизира правена ли е инспекция въобще

От " Да запасим Корал " чакат комисията за отбрана на персоналните данни да проверява проблема . Комисията би трябвало да откри дали има нарушавания по регламента за отбрана на персоналните данни.

Сдружението желае в частност да бъде тествано дали има нарушаване засягащо главните правила за култивиране на персонални данни , в това число изискванията, свързани с даването на съгласие; Дали има нарушаване на правата на субектите на данни; Дали има риск от предаването на персонални данни на адресат в трета страна или интернационална организация.

От " Да запазим Корал " припомнят, че се грижат непринудено за плаж " Корал " от 15 години и имат вяра, че българските жители отишли на отмора имат право да бъдат предпазени от опцията да попадат в нерегламентирани фотокапани.

 Проверката на плаж
Проверката на плаж " Корал " не демонстрира нарушавания

Има два пешеходни достъпа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР