От самото начало винаги съм твърдял едно и също и

...
От самото начало винаги съм твърдял едно и също и
Коментари Харесай

Мангъров: Безсмислени мерки, като носене на маски на открито, показват научно и управленско безсилие

 От самото начало постоянно съм твърдял едно и също и мисля, че няма несъгласие сред нещата, които съм споделил, съобщи в изявление пред bTV доцент Атанас Мангъров.

" Това нещо рано или късно ще изчезне и колкото повече се затваряме и действаме по този несъответстващ метод, толкоз повече тази мъка ще продължи. Хората, на които им няма нищо, би трябвало да продължат да живеят обикновено, а тези, които влизат в болница, би трябвало да са същински заболели, а те сега влизат, тъй като у дома няма кой да ги преглежда. Когато отидеш да го прегледаш, ставаш контактен и излизаш от играта ", изрази мнение експертът.

По думите му има проблем, който се състои в това, че хора, които остават у дома, няма кой да ги прегледа и по този начин те да получат съответна здравна помощ.

Специалистът съобщи, че има персонални защитни средства, когато преглежда заболели и най-много си мие ръцете. " Понякога нося маска, когато има потребност да нося. Когато съм в болничното заведение и проверявам, нося маска от време на време ", уточни Мангъров.

Той регистрира, че е прегледал над 50 пациента, които са позитивни за COVID-19.

" Нали не си мислите, че в страната са единствено тези 1300 или 1400 инфектирани, които се оповестяват всеки ден. Ако можехме да тестваме всичките 7 млн. души, щяхме да намираме най-малко 70 000 – 80 000, които са инфектирани, съразмерно на % на позитивните проби, които се откриват ", счита доцентът.

По мотив контакта му с журналиста Георги Любенов, които се оказа болен от ковид след гостуването на доцента в предаване по Българска национална телевизия, Мангъров регистрира, че се е тествал за ковид, само че не незабавно, а на седмия ден.

" Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, в случай че ми беше казвал, щях да направя доста съществени възражения. Тествах се с антигенните проби, не са PCR-тестове, не е допустимо да е неверен резултатът. Това са тези проби, които използваме в болничното заведение ", посочи Мангъров.

Доцентът посочи, че няма негови близки, които са минали през заболяването.

" Това е една вирусна зараза, което е самоограничаващо се заболяване и това, което би трябвало да се направи, когато човек се усеща нерадушен, е да си остане у дома, да си облече пижамата, да пие чайчета и да чака да му мине. Най-много да му се даде една таблетка аспирин.

В 90 и повече % от случаите в елементарните Коронавирус отделения могат да си стоят и да се лекуват у дома, само че са там, тъй като ги е боязън, тъй като се споделя, че в случай че не влезеш в болница, можеш както си стоиш, да тупнеш. Хората сами влизат в лечебните заведения и сега се споделя, че всяка болница е длъжна да приема всеки позитивен, който желае да бъде приет в болница.

Само преди няколко дни беше даден случай на човек, който цяла нощ обикаля по 3 лечебни заведения и отхвърлят да го вземат и на другия ден, когато му споделят, че могат да го одобряват, той споделя, че не желае, тъй като бил по-добре ", уточни Мангъров.

" Аз съм преглеждал хора у дома, точната численост не си я припомням, само че в случай че човек съблюдава тези неща… Аз работя с инфекциозни заболявания от 83-та година насам и не съм се заразил нито от хепатит, нито от менингит ", добави той.

" В инфекциозна болница двата етажа са съвсем цялостни, всеки ден влизам в Коронавирус зоната, постоянно влизам без маска. Важен е персоналният образец и тъкмо по тази причина го давам, че всички тези безсмислени ограничения, като носене на маски навън – това демонстрира научно и управническо изтощение ", съобщи още доцент Мангъров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР