От решителните действия на народните представители зависи да се възстанови

...
От решителните действия на народните представители зависи да се възстанови
Коментари Харесай

Румен Радев: Най-важната задача на народните представители е съставянето на редовен кабинет

От решителните дейности на народните представители зависи да се възвърне доверието в най-важната институция. Голямата задача пред нашите национални избраници е възобновяване на парламентаризма, укрепването на държавността, ефикасното законодателсво в полза на обществото, действителният парламентарен надзор върху изпълнителната власт. Но най-важната, непосредствена задача е съставянето на постоянен кабинет. Това съобщи президентът Румен Радев на влизане в Народно събрание за първото съвещание на 46-ия парламент.

" Убеден съм, че народните представители и политическите партии в Народното събрание ясно осъзнават тяхната отговорност да излъчат постоянен кабинет. България не може повече да си разреши да пилеем историческо време. И то кабинет с необятна и парламентарна поддръжка и социална поддръжка ", сподели президентът.

Радев съобщи, че сега, в който Народно събрание се конституира, той ще започва конституционната процедурата за съвещания и връчване на изследователски мандат.

На въпрос президентът още веднъж удостовери своята позитивна оценка за служебното държавно управление. " То стартира значими промени в обществото и страната и се надявам, и е редно излъченият постоянен кабинет от Народно събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната. ", сподели той.

Вижте какво още сподели президентът Румен Радев в коридорите на Народно събрание:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР