От Регионалната здравна инспекция в Монтана излязоха с подробности за

...
От Регионалната здравна инспекция в Монтана излязоха с подробности за
Коментари Харесай

РЗИ-Монтана излезе с подробности за новозаразените с COVID-19 в областта

От Регионалната здравна ревизия в Монтана излязоха с детайлности за новозаразените COVID-19 в региона.
Това са две дами, като едната е от община Берковица на 29 години, а другата – от община Монтана на 77 години. И двете са настанени за лекуване в болничното заведение в регионалния град.
5 лица са сложени под 14- дневна домашна изолираност – 23-годишна жена и 3-ма мъже от община Монтана (на 25 година, на 26 година и на 66 г.). Петият е мъж на 43 години от община Г. Дамяново.
Към момента общо 58 лица са с дейна COVID-19 зараза в област Монтана. 25 приети в болница лица (9 лица в МБАЛ „ Св. Н. Чудотворец “ в Лом, 10 лица в МБАЛ „ Д-р Ст. Илиев “ в Монтана, 1 лице в УМБАЛ „ Александровска “ в София, 2 лица в "УМБАЛ Софиямед " ООД, 1 лица в "УМБАЛ и незабавна медицина "Н. И. Пирогов " ЕАД в София и 2 лице в Медицински институт Министерство на вътрешните работи, в София).
33 лица диагностицирани на домашно лекуване, прецизират отинспекцията.
Разпределението на лицата с дейна зараза по общини е следното: община Монтана – 25 случая; община Лом – 23 случая; община Берковица – 2 случая; община Бойчиновци – 1 случай; община Брусарци – 1 случай; община Вълчедръм – 1 случай; община Г. Дамяново – 3 случая; община Медковец – 2 случая;
За Област Монтана общо диагностицираните лица са 167, излекуваните лица са 101, умрелите лица са 8, а лицата сложени под домашна карантина – 202.
Припомняме, че за интервала 25.09 – 27.09.2020 година в това число на територията на област Монтана са открити 21 нови случая с доказана COVID-19 зараза, като от тях 3 дами са от баскетболния тим на Монтана, 2-ма мъже от волейболния тим на Монтана и 1 жена начална учителка от Лом, които са сложени под 14-дневна домашна изолираност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР