От Регионалната екологична инспекция установиха, че няма завишаване на въздуха

...
От Регионалната екологична инспекция установиха, че няма завишаване на въздуха
Коментари Харесай

Няма замърсяване на въздуха на Русе, показа извънредна проверка

От Регионалната екологична ревизия откриха, че няма завишаване на въздуха на Русе. Проверката беше направена след голям брой сигнали за замърсяване на въздуха.

Русе

Няма замърсяване на въздуха на Русе – това откри инспекцията на Регионалната екологична ревизия. Тя беше направена при започване на октомври след голям брой сигнали на жители за неприятни миризми.
Симеон Топаров
„ Минаване не минава една седмица, и непрестанно, изключително вечер… ”
Заключението на Акредитираната лаборатория след разбора на въздуха за съществуване на 11 летливи органични съединения, които биха могли да се емитират от производствата в двете промишлени зони на Русе, е, че няма превишаване на стойностите. Симеон Топаров, който живее в централната част на Русе обаче не е склонен с констатациите на експертите.
Симеон Топаров
„ Това не е правилно, безусловно не е правилно. Живея на втория етаж, балконът като отворим, значи, в случай че държим денем, има няколко милиметра прахуляк – тънък, черен прахуляк, сажди. Значи това е замърсяване от комините. ”
Според Симеон Топаров, замърсяването на въздуха идва освен промишлените предприятия и от печките на твърдо гориво, а и от колите. И счита, че тяхното придвижване в централната част на града би трябвало да бъде лимитирано, с цел да се понижи и замърсяването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР