От редови фен – до вицепрезидент на българската федерация по

...
От редови фен – до вицепрезидент на българската федерация по
Коментари Харесай

Давид Давидов: Завръщането на Казийски ще бъде взрив, като този на Везенков в баскетбола

От редови почитател – до вицепрезидент на българската федерация по волейбол и до президент на волейболния Левски. Това е пътят, който извървява Давид Давидов – икономист по обучение, предприемач по предопределение и състезателен ентусиаст по душа.

„ Бил съм на безчет мачове на националния тим, в това число и в чужбина. Още преди да се срещнем с Владо Николов. Първите ми мачове са още през 90-те. Връзката ми с волейбола е чисто прочувствена “, споделя предприемачът, който е посетител на Петър Бакърджиев в спортния подкаст на bTV.

С Владимир Николов го свързва дългогодишно другарство, а от няколко години и бизнес партньорство. Двамата са главната причина волейбол в Левски да продължава да има:

https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/vladimir-nikolov-bjah-protiv-naznachenieto-na-plamen-konstantinov.html

„ С Владо се запознахме напълно инцидентно около наш сътрудник в строителството. Той имаше контакт с него и подпомагаше новосформираната му школа, която работи и до през днешния ден като един план за всеобщ волейбол. “

Волейболистите на Левски, както и цялата детско-юношеска школа, имат привилегията да се приготвят в една неповторима база за спорт в Garitage Park. Там Давидов е ръководещ сътрудник, само че по никакъв метод не парадира с опциите си:

„ Разходът на парка, който ръководя, възлиза на 100 милиона евро. От позиция на финансовата оценка е 200 милиона евро. Прекрасно е да създадеш изискванията, при които млади момчета и девойки да могат да покажат цялостния си капацитет, както и да ги докараш до едно равнище, в което те да са конкурентни на своите връстници в целия свят. “

За Давид Давидов тематика, която го кара да потреперва и сега, е въпреки и хипотетичното завръщане на Матей Казийски в националния тим:

„ Това би могло да се съпостави само със гърмеж, какъвто Александър Везенков провокира в баскетбола. Това, което прави Везенков, най-вероятно няма огромно пояснение на фона на всичко останало, което се случва. Той е великолепен образец, заслужен за почитание. “

Въпреки, че към този момент Казийски не дава индикации, че е податлив още веднъж да облече екипа на България, Давидов избира да остане оптимист:

„ Не знам каква би могла да му бъде мотивацията да се върне в националния тим след 11 години. Имаше събития, на които можеше да способства доста повече, в сравнение с сега, тъй като щеше да бъде при обстановка с по-силен тим. Надявам се този развой да не е завършил и да оцени другата страна на едно такова завръщане - националната еуфория, която би се основала. Той е звезда в международен мащаб. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР