От разпитите на свидетелите става ясно, че на 02.05.2023 г.

...
От разпитите на свидетелите става ясно, че на 02.05.2023 г.
Коментари Харесай

Задържан е украински шофьор, обвинен в хулиганство

От разпитите на очевидците излиза наяве, че на 02.05.2023 година 54-годишният обвинен посетил заведение в региона на „ Дунав мост “ и използвал доста количество алкохол. Станал нападателен и неоснователно обидил и нанесъл удар с пестник на сервитьорката. Пристигналите незабавно полицейски чиновници поискали да му извършат инспекция, само че той оказал опозиция, траял да насочва обиди и ги блъснал.

Затова от прокуратурата му повдигнали обвиняване, че е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - на публично място нанесъл удар с пестник в региона на носа на И. И., крещял и псувал на съветски език, показвал неприлични жестове с ръка, нанесъл удар с пестник в региона на дясната скула на лицето на ст. служител на реда С. Е. и нанесъл два удара с ръка по лявото рамо и тила на ст. служител на реда Д. Г., като действието е съпроводено със опозиция против органи на властта, изпълняващи отговорностите си по защита на публичния ред, и по своето наличие се отличава с изключителна смелост.

Дежурен състав на Районен съд - Русе счете, че събраните до сегашния миг по делото доказателства водят към извода за съществуване на обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен в това процесуално качество. За такова действие в Наказателния кодекс е планувано наказване отнемане от независимост до 5 години.Предметът на делото касае хулигански дейности, осъществени при висок интензитет и демонстрация на брутално неуважение на личността на останалите жители. Според съда, е налице действителна заплаха Г. Ч. да извърши закононарушение или да се укрие, защото не е български жител, не разполага с адрес на територията на страната и като лидер на товарен автомобил има подвижност, позволяваща му да напусне България и по този начин да затрудни провеждането на наказателното произвеждане.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета във връзка с Г. Ч. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР