От разглеждани в съда 71 дела по жалби срещу Държавен

...
От разглеждани в съда 71 дела по жалби срещу Държавен
Коментари Харесай

Земеделският фонд е спечелил 11 дела за санкции срещу субсидирани къщи за гости

От обсъждани в съда 71 каузи по тъжби против Държавен фонд " Земеделие " за наложени наказания по планове за субсидирани къщи за посетители, 11 са завършили в интерес на фонда, заяви земеделският министър Десислава Танева по време на петъчния парламентарен надзор. В седем от случаите са спечелили бенефициентите на Програмата за развиване на селските региони, а 53 каузи още не са завършили.

Танева разгласи още, че чака до края на идната седмица да бъдат показани публично резултатите от последната инспекция на близо 290 къщи за посетители, получили безплатна помощ от еврофонодвете и към момента в интервал на надзор.

Инспекцията стартира откакто стана ясно, че редица политици са свързани с получили еврофинансиране къщи за посетители, които обаче не работят като такива, а се употребяват за персонални потребности. Заради скандал с такава къща оставка подаде зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев, защото се оказа, че гледачката на децата му е вдигнала такава къща, а той а употребява. Срещу двамата бяха повдигнати обвинявания.

От думите на агроминистъра в пленарна зала в този момент стана ясно, че не се чакат фрапантни разкрития от завършилата инспекция.

В някои от случаите било намерено, че не са достигнали 100 % от заложените в бизнесплановете им доходи, други само че други пък ги преизпълнили. Танева даде образец с къщи за посетители в Златоград, които нямали до края на годината свободни места за нощувки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР