От ранния следобед вчера на територията на общините Бургас, Камено

...
От ранния следобед вчера на територията на общините Бургас, Камено
Коментари Харесай

Мащабна спецакция за дрога, 10 са арестувани

От ранния следобяд през вчерашния ден на територията на общините Бургас, Камено и созополските села Зидарово и Габър тече профилирана акция на ГДБОП и Дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи.
Арестувани досега са 10 индивида. Сред тях има престъпен контингент и държавни чиновници.
По неофициална информация се проверява Организирана незаконна група (ОПГ) за развъждане и разпространяване на опиати, в което членове са чиновници от дирекцията по горите в Бургас.
„ Тъй като акцията се организира под управлението на самия шеф по "Вътрешна сигурност " в София, считаме, че следва арест и на бургаски служители на реда. Методиката, по която бяха осъществени арестите, приказва за постъпателност, разпитите би трябвало да доведат до разкритие на вътрешен човек от системата “, сподели източник от следствието.
Вчера от вкъщи му в Камено е бил изведен горският жандарм от РДГ Бургас Людмил Бинев.
Операцията по задържането му била задоволително зрелищна поради наличието на спецчасти с качулки. Хората са видели необикновеното скупчване на тежковъоръжени служители на реда, което ги е шокирало.
Те са забелязали и по какъв начин локалният отговорник по контрола на оръжията влиза в къщата, с цел да посочи дали пушката на Людмил Бинев е законна.
В Бургас от домовете им са изведени братята Димо и Стамен Ангелови. И двамата сега имат законен бизнес посредством спедиторска компания за даване на транспорт с камиони. Те са известни в престъпните среди.
Баща и наследник от село Габър с дребни имена Иво и Михаил също са откарани в ареста.
Оперативно-издирвателният екип от ГДБОП е следил ОПГ-то към месец – снимани са задоволително фрагменти, в това число и с дрон, в региона сред селата Зидарово и Габър, община Созопол.
Става въпрос за голяма обработваема повърхност с 4 хиляди броя професионално отглеждани растения канабис. Дейността на групата е била проследявана досега на разпространение на стоката като суха маса.
По непотвърдена информация кг изсушен първокласен канабис от тази ферма коствал 5 хиляди лв..
За отбелязване е, че арендатор на земята сред двете села е един от най-известните бизнесмени в региона – Стоян Дженезов. Негова родственица е брачна половинка на Димо Ангелов, който е част от ОПГ-то и е задържан в Бургас.
Баща й е някогашен чиновник на органите на Министерство на вътрешните работи и първи братовчед на Стоян Дженезов, описват хората от село Зидарово.
Официално земята се е обработвала под прикритието на земеделска повърхност за развъждане на дини и чушки.
Разработката на ГДБОП е почнала откакто локален човек е забелязал фотоклетките в региона, които са служели за предизвестие, в случай че външен човек направи опит да приближи канабисовата равнища.
Самата активност по развъждането на растенията и пласирането като стока припомня напълно способите на колумбийската наркомафия, сподели източникът от следствието, наблягайки на обстоятелството, че сходна организация е невъзможна без застъпничество от страна на ченге.
Към момента проверяващите не са достигнали до арест на ръководителя на ОПГ-то, твърди още източникът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР