От прокуратурата искат присъда от поне 20 години затвор за

...
От прокуратурата искат присъда от поне 20 години затвор за
Коментари Харесай

Стана ясно колко полицейски служители са били под владението на Георги Семерджиев

От прокуратурата желаят присъда от най-малко 20 години затвор за някогашния футболист
Автомобилът на служител на реда от дирекция „ Инспекторат “ в Министерство на вътрешните работи, проверяващ свои корумпирани сътрудници за чадър над дрогирания палач на пътя Георги Семерджиев, е бил запален съзнателно в столичния кв. „ Иван Вазов “ преди десетина дни.

Извършителите, които досега са незнайни, са залели с бензин персоналното возило „ Фолксваген Пасат “ на проверяващия служител на реда, което е било паркирано пред блока, в който живее.
Автомобилът е съвсем изцяло изгорен. Като по знамение не са се възпламенили и останалите возила, паркирани наоколо.

Огненият атентат към момента е в развой на следствие. Една от версиите, по които се работи е, че автомобилът е бил опожарен по поръчка на полицейски чиновници от столичното Четвърто РПУ, които са измежду уличените в нерегламентирани контакти с Георги Семерджиев в завършилото вътрешно следствие в Министерство на вътрешните работи.

Вероятно си спомняте, че при започване на седмицата вътрешният министър Иван Демерджиев разгласи стряскащи данни от завършилото вътрешно следствие в Министерство на вътрешните работи. От думите му стана ясно, че най-малко 40 полицейски чиновници са прикривали Семерджиев, който на 5 юли вечерта пийнал и дрогиран опустоши и умъртви на място 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева.

Проверката по случая бе стартирана още на 7 юли с предписание на ексвътрешния министър Бойко Рашков. Запознати обаче настояват, че първичното следствие е било бутафорно.
С встъпването на Иван Демерджиев на поста, е бил сменен проверяващият екип и по този начин в отчета на Инспектората са попаднали десетки нарушавания, вършени през последното десетилетие от Министерство на вътрешните работи чиновници, прикриващи нарушителя Семерджиев.

Сред уличените във връзки с проваления някогашен футболист и проспериращ наркотърговец, са и трима полицейски шефове от София, както и шеф на полиция в огромен регионален град. Именно той е издал на Семерджиев нерегламентирано позволение за огнестрелно оръжие преди 4 години.

През 2018 година, когато татуираният престъпник се е сдобил със легален револвер, към този момент е бил обвиняем за разпространяване на опиати. В жилището му са били открити 16 кг. амфетамин. Въпреки голямото количество дрога, намерено в дома му, Семерджиев се е разминал с 2-годишна неоправдателна присъда. Твърди се, че по гледище на столичния наркоотдел в ГДБОП, присъдата му е понижена фрапантно. Причината за това била, че ексспортистът е бил предпазен очевидец против наркобандата на Ради Ланеца.

Освен това стана ясно, че Семерджиев кара с подправена швейцарска шофьорска брошура от 2005 година, защото същинската му била отнета. До момента има насъбрани повече от 50 наказателни постановления.
В доста от случаите, в които е бил спиран за инспекция на пътя, е бил наказван с административни санкции, вместо да бъде предаден на съд поради пътни нарушавания и шофиране с подправена шофьорска брошура.

Само два месеца преди да убие двете млади девойки с мощния си джип „ Ауди “ RSQ7, Георги Семерджиев записал нелегално возилото в КАТ на столичния бул. „ Драган Цанков “.
Монтьорът в КАТ си затворил очите за неизрядната документи на джипа, който бил записан на името на компанията „ Млечен дол “ ЕООД.

Преди това обаче возилото на стойност съвсем 200 000 евро, е било благосъстоятелност на столична автокъща, откъдето е трансферирано с лизингов контракт.
Собственикът на автокъщата от дълго време е подал тъжба за машинация против Семерджиев и колегата му Христиан Петракиев. Бизнесменът твърди, че тандемът е отмъкнал от автокъщата му с фалшифицирани документи първокласни коли на обща стойност над 10 млн. лева По жалбата на автотърговеца се води настрана следствие, поверено на Национална следствена работа.

Сред уволнените чиновници от Министерство на вътрешните работи ще е и служителят на канала за обзор на коли в столичния КАТ, защото е записал непозволено джипа. Неофициално се твърди, че това е станало против рушвет от 2000 лв., разкриват от Инспектората към Министерство на вътрешните работи.

Освен това във съдбовната нощ на 5 юли, малко след жестокото меле, предизвикало гибелта на двете млади дами, Георги Семерджиев е подкрепят от служител на реда от Четвърто РПУ да се измъкне. Името на служителя остава засекретено за медиите най-малко на този стадий. Полицаят освен не арестувал Семерджиев, само че даже му споделил от кое място да мине, с цел да избегне залавянето му.

Така килърът стигнал до автомивката на паркинга на хотел „ Маринела “, откъдето се обадил от телефона на собствен чиновник на полицайката от Първо РПУ Симона Радева. Тя, дружно със своя другар, който също е настоящ служител на реда от Трето РПУ, подкрепили килъра да се укрие. Твърди се, че служители на реда от Второ РПУ са скрили Семерджиев в полицейска патрулка, с която го превозили до жилището му в столичния кв. „ Лозенец “.

Тъй като ключовете от жилището останали в джипа при злополуката, ченгетата докарали стълба, по която Семерджиев се качил дома си, намиращ се на втория етаж и влезнал през отворената врата на терасата.

Според следствието, над 30 служители на реда от няколко районни ръководства в София, са си миели гратис персоналните коли в автомивката на футболиста.
Сред клиентите на Семерджиев е бил и шефът на Първо РПУ в София, който обаче твърди, че си е плащал на миячите и че даже не ги познава. По всяка възможност началникът на Първо РПУ в София, както и шефовете на Четвърто и Седмо РПУ ще бъдат отстранени тихомълком от Министерство на вътрешните работи поради подозрения за обтегнат чадър над Семерджиев.

Както към този момент стана ясно автомивката на Георги Семерджиев е била употребена като незаконно хранилище за дрога.
Тази пролет Семерджиев става притежател на обекта взаимно с предприемача със сенчеста закваска Христиан Петракиев, откакто двамата заплащат 1 млн. лева в брой на хотелиера Ветко Арабаджиев.

Според осведомени, автомивката е купена заради две аргументи – Семерджиев да има публични приходи, с които да изясни лъскавия си метод на живот и скъпите коли, които кара, както и с цел да бъде употребена като хранилище за опиати.

При осъществената инспекция не били открити данни, които да сочат, че Министерство на вътрешните работи чиновници са подпомагали наркодейността на Георги Семерджиев. Факт е обаче, че обискът в автомивката е бил осъществен чак на третия ден след злополуката с два натрупа. Много преди този момент съдружникът на Семерджиев е събрал в четири чувала движимостите му и ги е изгорил. Възможно е да става въпрос за наркотрафик, признават от Инспектората към Министерство на вътрешните работи.

Сред осъдените служители на реда за нерегламентирани връзки с Георги Семерджиев са и четирима служители на реда от 5-о РПУ в София, както и двама чиновници от „ Пътна полиция “, които забавили кореспонденция с година и половина.

На 19 декември 2020 година Семерджиев е хванат да кара пийнал, дрогиран и без брошура. Ченгетата му писали акт, само че пропуснали да рапортуват на прокуратурата и да му връчат наказателно разпореждане. Направили го едвам в деня откакто Семерджиев умъртви две девойки.

Повечето от над 40-те служители на реда, открити като помагачи на Георги Семерджиев през годините, няма да бъдат отстранени от системата на Министерство на вътрешните работи, защото нямало директни доказателства, че са прибирали подкупи. Заради това ще се разминат единствено с вътрешни санкции. Със сигурност обаче полицайката Симона Радева, както и още най-малко осем чиновници от Пето, Първо, Четвърто и Седмо РПУ, ще бъдат уволнени дисциплинарно.

Тези дни стана ясно, че Георги Семерджиев се е движил със скорост от 166 км/ч, когато на 5 юли вечерта мина на червен светофар на кръстовището на бул. „ Черни връх “, блъсна се в таксиметров автомобил, а след това разполовения му на две джип умъртви на място преминаващите през тротоара Хариет Стефанович и Христина Дилева.

Това излиза наяве от направената тройна автотехническа експертиза. Според резултатите от нея, Семерджиев даже не е натиснал спирачка, когато на пътя му се е изпречил таксиметровия автомобил. Максималната позволена скорост в региона е 60 км/ч.

Заради шокиращо високата скорост, с която се е движил дрогираният провален футболист, против него ще бъде повдигнато и седмо обвиняване, стана ясно от думите на основния прокурор Сийка Милева. До този миг против татуирания джигит бяха повдигнати 6 обвинявания – за гибелта на две млади дами, за шофиране без брошура, за овакантяване на мястото на злополуката, за шофиране след използването на опиати, за потреблението на подправени регистрационни табели и за владеене на дрога.

Въпреки шестте обвинявания обаче, Семерджиев надали ще влезе в пандиза за повече от 15 година, защото присъдите се акумулират, като се има поради най-тежката. От прокуратурата желаят присъда от най-малко 20 години затвор за някогашния футболист.
Източник: Уикенд
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР