От профила във Фейсбук на Трайчо Трайков, Бидейки скептичен и

...
От профила във Фейсбук на Трайчо Трайков, Бидейки скептичен и
Коментари Харесай

Трайков за новото правителство: Има причини човек да е на тръни, какво да кажем за една Нинова например?

От профила във Facebook на Трайчо Трайков,

Бидейки песимистичен и сносно осведомен човек съм безусловно непрекъснат в политическите си възгледи и относително нащрек във връзка с персоналните им изразители. Въпреки това от цялото си сърце се надявам това ексцентрично държавно управление да бъде сполучливо.

Не че няма премного аргументи човек да е на тръни. Какво да кажем за една госпожа Нинова да вземем за пример? Сред първите неща, които направих като министър преди време беше да оспоря в съда загубата на държавния надзор в Пловдивския панаир, пристигнала вследствие на дейности от времето, когато тя беше зам.-министър. А предходната седмица общинският съвет на Варна довърши всичко пред безсилните очи и на сегашната страна. Тук по-тъжното в действителност е, че госпожа Нинова има немалки шансове изобщо да не е най-вредният титуляр на това министерство за последните три десетилетия.

Или какво да кажем за една съществено ангажирана с ръководството пиар компания, която също по този начин съществено бранеше ползите на водещия петролен състезател, до момента в който, отново като министър, водех обречена (за момента) борба с горивния картел. Върши добра работа, в полза на истината.

Има хора, които умишлено или неумишлено са играли срещу ползите на България, има и котки в чувал.

Спомням си по какъв начин преди време попитах министър от дребна страна за какво имат 34 министерства. Той отговори: дребна страна, обаче огромна коалиция.

Но! Има и лъчове ярка светлина (няма да ги изреждам поименно). Има и солидни експерти, въпреки и без искания за младенческа непорочност. Най-важното съгласно мен - има климат на зоркост дали думите ще се трансфорат в каузи (а делата - от време на време в присъди). Чак не ми се вярваше, че изтощените от цинизъм и излъгани упования българи могат отнякъде да извадят статистически важен % оптимисти, които още веднъж да кажат на някого: имаме вяра ви!

Разбира се, доста по-голяма част от хората не споделиха безусловно нищо. С цялостно съображение, освен това.

Не знам за вас, само че аз считам да оказвам помощ. Пък в случай че не стане, отново ще го ударим на комизъм и ирония.

Допълнение: Продължава да се приказва, че никой не бил желал опазването на здравето. Трудно ми е да го допускам, а в случай че е по този начин е зле, защото при съществуването на кураж и политическа поддръжка там има опция за най-вече бързи усъвършенствания.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР