От профила във Фейсбук на Карлос Контрера Коалиционен триъгълник, но

...
От профила във Фейсбук на Карлос Контрера Коалиционен триъгълник, но
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Коалиционен триъгълник, но тоя път тривиален, не с парапетен привкус

От профила във Facebook на Карлос Контрера

Коалиционен триъгълник, само че тоя път банален, не с парапетен привкус. Очаквано дърленето за листите, местата в тях, подредби и квоти стартира сред " Продъжаваме смяната ", " Демократична България " и настрана вътре в самите обединения. Разбира се, крамолите незабавно стават обществени, тъй като тия хора по този начин работят - плюят се и се пердашат по медиите (така беше в реформаторския блок, по този начин беше в Нова Република, в Да, България с ДЕОС и т.н.) Александър Дунчев (зелен деятел, само че от Промяната) рече " Тоест имаме задкулисие при нас ". Демек има задкулисие в Политическа партия - стига, бе, не може да бъде! Той се разсърдил и се ядове, че водаческото място на новосформираната коалиция ПП-ДБ е обещано на Христо Иванов и Атанас Атанасов, а не на него. Започва се вътрешнопартийният и съдружен пердах кой да води бащина тайфа. Важен детайл е и констатацията на самия Дунчев по отношение на връзките в Политическа партия - " тези, които считат, че би трябвало да се наложи моделът на ГЕРБ, с цел да могат да държат властта " и " си гонят други дела ". " Ще съсипем изборите, в случай че опиша всичко ". Чакайте в този момент - нали тоя модел беше неприятен и по тази причина пристигна смяната? Политическа партия и Демократична България станали като ГЕРБ, а стига бе!

Едва ли сходен процес изненадва някой, който следи политическите процеси. Хората, които са в и към Политическа партия и Демократична България са известни от десетилетия с цирковете, свадите и разправиите за места по листи, постове и назначения. По-важното е, че в тази ситуация от тривиалната караница кой да води една листа, инцидентно или не тъкмо един от знаковите за Политическа партия лица разкрива, че Промяната не е никаква смяна, а си е класическо, добре познато формирование, затънало крепко в задкулисие и споразумяване на персонални сметки. Промяна, а? Честните и почтените? Че те ще се изпотребят между тях до изборите...

Интересно обаче кои лица тъкмо засяга Дунчев. Ако не ги назове, с огромна доза възможност самичък изобличава себе си в дребно партийно сметкаджийство. Какво ли ще да е това задкулисие в Политическа партия и Демократична България, доста забавно. Да не прозират инцидентно сенките на всякакви хора с нечисти ползи? След като е споделил " А ", дано каже и " Б " и да ги назове.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР