От Продължаваме промяната за пореден път показват бегли познания за

...
От Продължаваме промяната за пореден път показват бегли познания за
Коментари Харесай

Беглите познания на Промяната: Асен Василев не знае, че в България има паметници на хан Аспарух и цар Симеон

От „ Продължаваме промяната ” за следващ път демонстрират бегли знания за страната ни. Този път някогашният вицепремиер Асен Василев изрично съобщи, че в България няма монументи на хан Тервел, Аспарух и Крум, както и на цар Симеон.

„ Докато обикалях страната в този финален месец, знаете ли какво ми направи усещане? Нямаме монумент на хан Аспарух, нямаме монумент на хан Крум, на хан Тервел, на цар Симеон, за какво нямаме монументи на най-великите държавници, които сме имали? ”, попита Асен Василев на предизборно събитие.

Кратка инспекция на Tribune.bg обаче сподели, че това въобще не е по този начин. През 2018 година в Свети Влас бе открит първият в страната ни монумент на хан Тервел. Монументът е дело на скулптора Петко Йорданов. В Добрич пък се намира най-големият монумент на хан Аспарух, който е открит през 1981г., негови монументи има още в Исперих, Варна и Стрелча.

През 2017г. пък в Иваняне, покрай София бе подложен и първият скулптурен паметник на цар Симеон Велики. Паметникът е дело на скулптора Красимир Ангелов и се издига по самодейност и с подаяние на доктор Милен Врабевски.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР