От Продължаваме промяната отговориха на Гроздан Караджов за поисканите допълнително

...
От Продължаваме промяната отговориха на Гроздан Караджов за поисканите допълнително
Коментари Харесай

ПП опроверга манипулациите на Караджов - показа писмо, в което иска 3.9 млн. лв. в бюджета на МРРБ

От " Продължаваме промяната " дадоха отговор на Гроздан Караджов за поисканите в допълнение 3,9 милиарда лева в бюджета на Министерство на регионалното развитие.

Пред публицисти в Народното събрание Йордан Терзийски, зам.-председател на районната комисия и народен представител от " Продължаваме промяната ", изясни, че Министерството на финансите, след негово питане, е предоставило информация има ли искане от Министерство на регионалното развитие за такова нарастване от бюджета. Документът е публично подписан от Гроздан Караджов, в него се желаят над 3,9 млрд лева в допълнение, изясни Терзийски, съобщи Offnews.bg.

Той разясни, че настояването за спомагателните средства е от 6 юни.

" Това е невиждано над най-високия бюджет в историята на министерството, гласуван преди няколко месеца ", разяснява депутатът.

В предоставената сметка имало заплащания за настоящи поправки и поддръжка. По наша информация, акцентира Терзийски, над 80 % от настоящите поправки заобикалят закона и в действителност съществени поправки са представяни като настоящи. Има надвъзлагане по договорите за публични поръчки и действително това са проблеми, които занапред би трябвало да решаваме в Народното събрание, добави той. Депутатът напомни, че още от първия ден са желали тези заплащания да минат през районната комисия, през антикорупицонната комисия, с цел да бъдат тествани и да има гаранция, че всеки лев ще бъде изхарчен в действителност за пътища.

Казусът с инхауса и Автомагистрала " Хемус " към момента не е решен, тъй че няма по какъв начин да правим заплащания по тези действия, изясни зам.-председателят на районната комисия. Имаме ангажимент към гласоподавателите за бистрота, няма да харчим безсистемно, нито едно друго министерство не е желало актуализация от сходен размер, акцентира той.

" Не считам, че е редно по подобен метод да се слагат ултимативно въпросите, тъй като това е екипна работа и " такса " успокоение " на политически брокери няма да плащаме ", разяснява Йордан Терзийски.

По думите му и сега има голям бюджет на АПИ, който покрива настоящия ремонт. Изключително малко са главните поправки, които се предоставени, тъй като няма планове с подготвена документи за публични поръчки, означи зам.-председателят на районната комисия.

Парите за общините, които също са част от настояването на Караджов, ще минат по Програмата за селските региони, от която могат да се възползват към 235 от всички 265 общини, изясни Терзийски.

Това значи за всички общини до 15 000 души - там има отделени на този стадий към 300 млн лева посочи той.

Тази коалиция ще съществува, до момента в който има хора, които отстояват нещата, за които сме пристигнали т.е. нулева приемливост към корупцията, съобщи депутатът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР