От „Продължаваме промяната“ излязоха с позиция в защита на настоящото

...
От „Продължаваме промяната“ излязоха с позиция в защита на настоящото
Коментари Харесай

ПП скочи на ГЕРБ заради ръководството на Александровска болница

От „ Продължаваме промяната “ излязоха с позиция в отбрана на актуалното управление на УМБАЛ " Александровска ".

" През последната седмица тече осведомителна акция, която, наподобява, приготвя промяна на управлението в най-старата българска университетска болница – столичната Александровска. Това се случва дни преди здравното заведение да получи държавен заем от 35 млн. лева, с който да се отърве от част от заробващите задължения и лихви, оставени от някогашния шеф и след това министър на опазването на здравето на ГЕРБ Костадин Ангелов. ", се споделя в изказване до медиите, подписано от доцент Антон Тонев от Политическа партия.

От " Продължаваме промяната " упорстват на настоящето управление на лечебното заведение да бъде дадена опция да употребява държавния заем по предопределение. Според тях, в случай че то се оправи, позитивните резултати ще станат забележими до няколко месеца.

" Преди 10 година Александровска болница беше в цветущо здраве и без задължения. След това, единствено за седем години, ръководството на ГЕРБ я докара до ръба на банкрута. Тогавашното управление натрупа отговорности от близо 70 млн. лева, като подписа голям брой контракти с извънредно високи наказателни лихви, които сега " висят на врата " на лечебното заведение. Оказва се, че вследствие на тези управнически решения Александровска всеки ден дължи по 16 000 лева наказателни лихви на доставчиците си по неизплатени контракти. За да помогне на университетската болница да излезе от дълговата серпантина, държавното управление на Кирил Петков взе решение да обезпечи заем от 35 млн. лева за Александровска. С него би трябвало да бъдат разплатени огромна част от просрочените отговорности. Със свежите пари, които се чака да постъпят в болничното заведение до две седмици, тя би имала късмет да излезе на чисто и последствията от неверните решения на ГЕРБ да бъдат преодолени. По всичко проличава обаче, че се вършат опити на настоящето управление на Александровска, назначено от служебното държавно управление през 2021 година, да бъде вменена виновност за наследеното ѝ тежко финансово положение. Очевидната цел е то да бъде сменено с „ верен “ шеф, който да насочи милионите от упования заем към черната каса на ГЕРБ, вместо за решение на тежките финансови проблеми на здравното заведение. В медийното пространство даже към този момент се спряга съответно име за управителния пост в най-голямата българска болница – на човек, станал прочут с това, че като шеф на клиника в Александровска принуждаваше подчинените си да подписват петиции в поддръжка на някогашния шеф и след това министър от ГЕРБ. ", се споделя още в изказването на " Продължаваме промяната ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР