От Продължаваме промяната - Демократична България ще подкрепят ротацията на

...
От Продължаваме промяната - Демократична България ще подкрепят ротацията на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Държим си на думата и ще подкрепим Габриел за премиер, ще търсим ДПС, когато трябва

От " Продължаваме промяната - Демократична България " ще поддържат ротацията на премиера Николай Денков с Мария Габриел. Това съобщи пред публицисти съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков:

" Ние държим и си съблюдаваме ангажимента, за нас ние си дадохме думата първоначално, че Мария Габриел ще бъде министър председателят и ще желаеме това да се случи ".

Там, където изборът на ново управление на даден регулатор изисква по-голямо болшинство в Народното събрание, ще се търси поддръжка и от Движение за права и свободи, изясни още Кирил Петков:

" Разговорите за регулаторите са, че не би трябвало да има политически назначения и процесът би трябвало да бъде оптимално транспарантен. Дори да взема малко повече време, би трябвало да си свършим работата като хората. Много от тези регулатори са с доста дълги мандати, примерно една Комисия за защита на конкуренцията може би контролира едно 70-80% от паричните потоци, свързани с ръководството на страната, тъй като всяка социална поръчка действително може да бъде спряна, може да бъде отсрочена, може да бъде забавена в този регулатор, в случай че той не работи вярно ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР