От пресцънтъра на Областна администрация – София потвърдиха за ФрогНюз,

...
От пресцънтъра на Областна администрация – София потвърдиха за ФрогНюз,
Коментари Харесай

С карта на европейския ни път, Шенген и знаме на НАТО закриха фасадата на МОЧА

От пресцънтъра на Областна администрация – София потвърдиха за ФрогНюз, че паното, закриващо МОЧА, е сложено там от нея, като е израз на визията на администрацията за европейския път на България. Освен исторически фигури и събития от европейската ни история, на върха на паното стои приемането ни в Шенген и Еврозоната.

 

Самата карта изобразява дърво и включва ликовете на исторически лица от Първото и българско царство, Възраждането, Третата българска страна и съвеременната ни история.

.

 

В средата на септември монументът бе наобиколен със, като през днешния ден от Областна администрация – София потвърдиха, че обследването на положението на паметника предвид на идните експертни решения по преместването му е завършило.

 

В края на август, когато от една страна, имаше за унищожаване на МОЧА, с от друга стран - опит за за запазването му, монументът бе наобиколен с железна ограда.

 

През март Столичният общински съвет МОЧА да бъде изместен от Княжеската градина в Музея на социалистическото изкуство. Предложението за премахването бе на „ Демократична България “.

 

От началото на войната на Русия в Украйна голям брой пъти МОЧА е ставал обект на офанзиви от подкрепящите Украйна с настояването да бъде изместен от центъра на София. Към момента паметника се приема за знак на съветските зависимости на България, като невъднъж протестиращи зовят за премахването му.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР