“От предишното управление БСП излиза с високо вдигната глава, защото

...
“От предишното управление БСП излиза с високо вдигната глава, защото
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: Трябва да се замразят цените на парното, тока и водата, за да изкарат хората зимата


“От предходното ръководство Българска социалистическа партия излиза с високо вдигната глава, тъй като това, което се случи в обществената сфера в последните 7 месеца, съвсем в никакъв случай не е било. ” Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” в Пазарджик Драгомир Стойнев в “Стълбището ” по Дарик радио, акцентирайки безплатните детски градини и ясли, два пъти нарастването на пенсията, помощта за младите фамилии, които работят и основават деца. 
“На този стадий България не може без “Газпром ”, тъй като ние не сме готови. Няма по какъв начин да осигурим сигурност на доставките на природен газ без дълготраен контракт. В момента нямаме с кого различен да подпишем подобен дълготраен контракт ”, безапелационен бе Стойнев, като изясни, че с цел да си обезпечи нужното количество  газ, на България са ѝ нужни 30 танкера полутечен газ годишно, в случай че тръбният газ е доста по-евтин и е обвързван с по-голяма сигурност на доставките.  
“Това, което би трябвало да направи държавното управление, е да замрази цените на електрическа енергия, на природен газ и на вода, с оглед да се изкара зимата и да се подкрепят хората. Българска социалистическа партия е подготвена с нашите планове и считаме, че това е вярната мярка до април месец. След което, би трябвало да се създадат две цени - за нуждаещите се и за тези, които отопляват огромните си палатите, с цел да не се раздават пари на калпак - т.е. по отношение на потреблението. Така ще се подтикват както предприятията, по този начин и хората да пестят ”, очерта социалистът стъпките, които би трябвало да се подхващат в енергийната политика на страната. 
Драгомир Стойнев успокои, че няма по какъв начин в България да има режим на тока, защото сме третия експортьор на електрическа сила в Европа.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР