От понеделник тази седмица (8 ноември) започва един период на

...
От понеделник тази седмица (8 ноември) започва един период на
Коментари Харесай

Каква зима ни чака? Прогнозата на Петър Янков

" От понеделник тази седмица (8 ноември) стартира един интервал на по-продължително и изсъхнало време. Между понеделник и сряда има условия за утринни понижени видимости и мъгли по поречията на реките и Горнотракийската равнина. До 15 ноември времето ще е изсъхнало, ще бъде в ход така нареченото „ сиромашко лято “

Следва сензитивно захлаждане от 15-и до 18-и ноември с едно внезапно намаляване на температурите в Източна България, само че в Предбалкана има и огромна възможност дъждът да премине в сняг, само че това ще бъде кратковременно. В дълготраен проект идващите по-сериозни превалявания ще са в този интервал. " Това разяснява пред Монитор синоптикът Петър Янков.

" Между 27-и и 29-и ноември към този момент ще се състезаваме с неуверените прогнози за по-сериозни превалявания от сняг и в обитаемоте места. Това е интервалът на първите по-сериозни превалявания от сняг в обитаемоте места. Те няма да са трайни.

Искам да се извиня на всички читатели, защото прогнозите за месец октомври на всички климатични български центрове претърпяха неуспех.

Наистина тази есен е по-динамична спрямо предходните. Обикновено есенното време се развива по-лежерно.

Една естествена зима с повече сняг през декември месец. Януари ще бъде относително топъл, само че снежен. Затопляне ще има през февруари и март месец. Така че зимата се чака да бъде относително топла.

Ще има идеални условия за зимен туристически сезон у нас. Всички ски центрове оферират произвеждане на неестествен сняг. Нашите експерти, които поддържат тези системи, са на високо равнище. Така че във всички случаи ще има условия за феновете на белите спортове, даже и в най-тежката обстановка. ", сподели още Петър Янков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР