От понеделник съм на фитнес“ вероятно е едно от честите

...
От понеделник съм на фитнес“ вероятно е едно от честите
Коментари Харесай

Д-р Николова: Сега е моментът за създаване на добри хранителни навици

„ От понеделник съм на фитнес “ евентуално е едно от честите фрази, които не малко от нас са изричали. След изобилното ядене по празниците започваме да си задаваме въпроси за това дали обичаните ни панталони ще са ни по размер или към този момент не, даваме си сметка, че е време за смяна.

Диетологът доктор Мария Николова дава образци за това по какъв начин можем да стартираме новата година с взор към здравословния метод на живот, съобщи БНР.

„ За здравословното, уравновесено и разнообразно хранене няма сезон и няма празник, то би трябвало да се случва от самото начало. Ако човек, въпреки всичко, е попрекалил с течните и твърдите калории по празниците, е добре да поограничи в идващите седмици и месеци приема на доста сладки храни, добавена захар, на мазни храни, меса с забележими мазнини. Добре е да се понижи потреблението на алкохол, в света има и такива начинания, които са за месец януари да бъде изобщо без банкет на алкохол. “

Но началото на годината води и до това хората да се връщат на работните си места. Някои от тях прекарват огромна част от деня пред компютър, без придвижване и достъп до здравословна храна.

Д-р Николова показва: „ На първо място хората би трябвало да си сложат едно заричане, че през новата година няма да търпят оправдания. Защото постоянно можем да си намерим и измислим оправдания. Съвременният метод на живот е подобен, какъвто е! Бих насърчила хората, които нямат опция да се хранят на работното място, да не пропущат закуската. След това, в случай че би трябвало, да си подготвят в домашни условия обяд. Той може да е сандвич с някаква протеинова добавка и салата. Може да си избират нещо здравословно и от близкото заведение, в случай че не могат да си го подготвят у дома.

Да положат старания да вървят, да се движат, да вземем за пример пешком от и до работа, да се стараят да вечерят рано. Това са едни привички, които когато се закрепят в всекидневието, по-късно стават и метод на живот! “

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР