От понеделник (16 ноември) санитарните ограничения, въведени в по-голямата част

...
От понеделник (16 ноември) санитарните ограничения, въведени в по-голямата част
Коментари Харесай

Португалия разширява в нови райони ограниченията заради коронавируса

От понеделник (16 ноември) санитарните ограничавания, въведени в по-голямата част от Португалия поради ковид - изключително състояние, нощен полицейски час и рестрикции през уикенда - ще обзет още територии, заяви министър председателят Антониу Коща, представен от Франс прес и Ройтерс.
Броят на общините, в които има нараснал риск от разпространение на ковид, се усилва от 121 на 191, сподели Коща след седмичния министерски съвет.
"Ситуацията е сериозна и по-критична от тази, която преживяхме при първата вълна на пандемията ", означи министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.
Той акцентира, че признатите в болница са близо 2800 - над два пъти повече, в сравнение с при пика напролет.
Жителите на засегнатите региони са призовани са стоят вкъщи и да излизат единствено с цел да вървят на работа, на учебно заведение или на пазар. През седмицата работи полицейски час от 23.00 до 05.00 часа, а през уикендите - от 13.00 до 05.00 ч.
Извънредното състояние и полицейският час ще са в действие най-малко до 23 ноември, само че без подозрение срокът им ще бъде продължен, сподели Коща.
В Португалия, с население от към 10 милиона души, са открити 191 000 инфектирани с ковид (което относително дребен брой на фона на други европейски страни) и 3181 смъртни случая. Миналата събота обаче броят на новите случаи за денонощие доближи 6640 души - най-вече от началото на епидемията, въпреки че и мащабът на тестването се е нараснал доста.
"Най-малкото, което изискуем на медиците, е да създадем още едно изпитание. Правилото е просто: Трябва да си стоим вкъщи ", съобщи министър председателят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР