От полунощ в Австрия влиза в сила локдаун за неимунизирани

...
От полунощ в Австрия влиза в сила локдаун за неимунизирани
Коментари Харесай

Локдаун за неваксинирани от полунощ в цяла Австрия

От среднощ в Австрия влиза в действие локдаун за неимунизирани против КОВИД. Това заяви на конференция федералният канцлер Александър Шаленберг, след среща сред представители на държавното управление с провинциалните шефове. Локдаунът се отнася за всички на територията на страната над 12 години, съобщи специфичният сътрудник на Българска телеграфна агенция във Виена. Така австрийските управляващи извършиха декларираните по-рано планове да вкарат крайната мярка.

От на следващия ден всяко лице, което живее в Австрия, предстои на надзор от полицията, заяви министърът на вътрешните работи Карл Нехамер.

Хората, които не са ваксинирани или не имат документ, че са прекарали заболяването през последните 180 дни, имат право да напущат дома единствено по изключение: за пазаруване на храна, медикаменти, с цел да отидат на доктор, на черква, на учебно заведение или в университет.

След първа игла е нужен и ПСР-тест, с цел да бъде анулирана краткотрайно възбраната за излизане до края на годност на ПСР теста, която сега е 48 часа.

Канцелрът Шаленберг означи, че решаващо е освен спазването на ограниченията, само че и контролът върху тях, като увери, че той ще е доста непоколебим и на нарушителите ще се постановат наказания. 

Правителството още веднъж насочи зов към популацията да се ваксинира, с цел да бъде понижен броят на новозаразените. В противоположен случай не са изключени още по-строги ограничения, съобщи Шаленберг.

Министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн също акцентира желанието на държавното управление да вкара още по-строги ограничения, в случай че броят на новозаразените не бъде понижен

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР