От полунощ се въвеждат по-строги противоепидемични мерки на територията на

...
От полунощ се въвеждат по-строги противоепидемични мерки на територията на
Коментари Харесай

Нови мерки в област София: с маски на пазарите, онлайн обучение и работа от вкъщи

От среднощ се вкарват по-строги противоепидемични ограничения на територията на Софийска област. Това оповестиха от Регионална здравна ревизия - Софийска област.

От 12 март за учениците от пети до дванайсети клас се вкарва образование от разстояние в електронна среда. От 00.00 ч. на 12 март до 00.00 ч. на 26 март се вкарва наложително условие за носене на защитни маски за лице на пазари и борси.

От инспекцията предлагат кметовете на общините в Софийска област да предложат на министъра на образованието и науката да издаде заповед, посредством която да се укаже, че през образователната 2020/2021 година децата, записани на наложително предучилищно обучение в детска градина/училище в област, попадаща в алена зона, съгласно критериите на Министерство на здравеопазването за усложнена епидемиологична конюнктура, могат да отсъстват по избор на родителя, след документално известяван на шефа.

От на следващия ден на територията на Софийска област всички работодатели, според от спецификата и опциите да вкарат отдалечена форма на работа на чиновниците си, допълниха от инспекцията. При неспособност за въвеждане на отдалечена работа, работодателите би трябвало да провеждат засилени противоепидемични ограничения на работните пространства.

От РЗИ-Софийска област указват да се прави безотказен банкет и лекуване на пациенти на COVID-19, както и съмнителни за COVID-19 по клинични данни при съблюдаване на непоколебим противоепидемичен режим, а лечебните заведения да са в подготвеност при постигане на заболяеваемост от над 500 на 100 000 души население да преустановят плановата оперативна активност и да обезпечат спомагателни кревати за COVID-19. Лечебните заведения за извънболнична помощ да дефинират часови график за прегледи на лица с респираторна симптоматика и съмнителни за COVID-19, се споделя още в заповедта на шефа на инспекцията.

Редица области в страната към този момент вкараха добави антиковид ограничения, като най-масовата е за учениците от 5 до 12 клас да се образоват отдалечено. В Пловдив не разрешиха и визитата на учениците в молове и заведения без компаньон. Във Варна пък на пазарите се вкарва еднопосочно придвижване, без скупчване на хора. В Бургас стана наложителна маската в закрити и открити обекти с публично прилагане и предопределение, като това не се отнася за улици, площади, градини и паркове.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР