От полицията в Хамбург опровергават информацията, която дойде от Службата

...
От полицията в Хамбург опровергават информацията, която дойде от Службата
Коментари Харесай

Нова: Загиналите в Хамбург са албанци, а не българи

От полицията в Хамбург опровергават информацията, която пристигна от Службата за градско развиване в града, че четиримата починали строители са българи. В някои издания обаче се показва, още веднъж по данни на полицията, че двама от починалите и тежко раненият са албанци, а самоличността на другите двама към момента се открива. Няма обаче индикации, сочещи, че са българи.

Недоразумението сред немските управляващи изяснява и за какво до дипломатите ни в Берлин не е достигнала никаква информация по формален път за починали или ранени български жители.

На този декор, дейностите по разчистването на място не престават, с цел да бъде изнесено отдолу под отломките и тялото на четвъртата жертва. Работата на избавителните екипи съставлява и заплаха за самите тях. Последната информация за тежко потърпевшия е, че след незабавна интервенция е в сериозно положение.

Инцидентът стана на един от най-големите строителни обекти в Хамбург - " ХафенСити ". Там към 9 часа сутринта в понеделник осеметажното скеле се срути в асансьорна шахта. Елементите от него са образували купчина, стигаща до втория етаж на строящата се постройка. Причината за случая към момента остава неразбираема и управляващите не престават да проверяват.

Засега не е открита повода за случая. Води се следствие. Според един от ръководителите на градежа, представен от ДПА и, когато скелето се е срутило, на обекта са работили сред 1300 и 1500 души.

В " ХафенСити " се построяват търговски център, заведения за хранене, офиси и хотели. Това е една от най-големите строителни площадки в цяла Германия сега.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР