От полицията предупреждават да сме бдителни при използването на пиротехнически

...
От полицията предупреждават да сме бдителни при използването на пиротехнически
Коментари Харесай

От полицията призовават: Внимавайте с пиратките!

 От полицията предизвестяват да сме бдителни при потреблението на пиротехнически произведения. Ето препоръките, които е добре да съблюдаваме, с цел да не бъде помрачена насладата от празничните дни:

Не позволявайте на дребните деца да си играят с бенгалски огън, сигнални ракети и фойерверки! На по-големите разяснете, какви са заплахите при тяхното потребление.

Имайте поради, че и дребна неточност при възпламеняването им, задържане в ръка, рухване наоколо или подритване с крайник, могат да провокират местни изгаряния и контузии.

Не хвърляйте безсистемно фойерверки и бенгалски огън! При мощен вятър зарята може да се популяризира към наблюдаващите.

Не използвайте самоделни или неизправни фойерверки. Ако при потребление не се възпламени, изчакайте 5 минути и го залейте с вода.

Никога не използвайте фойерверки на закрито или в стъклени или железни контейнери. Особено рискова е практиката да се възпламеняват пиратки, откакто се слагат в бутилки или в различен съд.

Детонацията в тясното пространство разрушава бутилката и от хвърчащите стъкла могат да наранят освен ползващия изделието, само че и инцидентно преминаващи хора.

Внимавайте с използването на алкохол, когато употребявате пиротехнически произведения!

Купувайте увеселителни пиротехнически произведения от лицензирани магазини. В никакъв случай не ги разглобявайте и не внасяйте промени в метода им на сглобяване.

Винаги спазвайте инструкциите за приложимост на изделията.

При зародили произшествия подайте сигнал на  тел.112
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР