От пожарната в Монтана припомниха противопожарните изисквания, които трябва да

...
От пожарната в Монтана припомниха противопожарните изисквания, които трябва да
Коментари Харесай

От пожарната в Монтана припомниха изискванията, които трябва да се спазват

От пожарната в Монтана припомниха противопожарните условия, които би трябвало да се съблюдават.
С настъпването на пролетта събраните през зимата боклуци и тези, останали след почистването на домовете и дворовете, се изнасят и най-често се възпламеняват. Много постоянно никой не си задава въпроса дали това е пожаробезопасно.
От началото на месец март досега чиновници от пожарната в Монтана са взели участие в гасеното на 102 пожара в сухи треви и ниска храстовидна растителност на обща повърхност над 4 320 дка и 2 горски пожара, унищожили 130 дка.
Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " напомня противопожарните условия, които жителите би трябвало да съблюдават:
- Не бива да се палят боклуци наоколо до здания. Паленето навън и отдалечено място също крие заплаха от пораждане на пожари при съществуване на тревна растителност към мястото на запалване;
- При съществуване на мощен вятър паленето е рисковано;
- Липсата на авансово готови пожарагасители, съдове с вода, метли-тупалки в допълнение усилва опцията за неприятни последствия.
Особено рискови са запалванията на сухи треви наоколо до горски площи, които предизвикват главно пожарите в горите. Тези пожари стават причина за унищожаването на иглолистни и широколистни горски масиви. Безотговорното палене на суха трева води до възникването на пожари и в зърнени и фуражни култури.
От пожарната в Монтана припомня на всички жители, че паленето на сухи треви и стърнища е безусловно неразрешено, а на причинителите ще се търси най-строга административно-наказателна отговорност.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР