От ПГ на ГЕРБ-СДС предложиха в парламента пропорционалната избирателна система

...
От ПГ на ГЕРБ-СДС предложиха в парламента пропорционалната избирателна система
Коментари Харесай

Скандал между ГЕРБ и Има такъв народ заради мажоритарния вот

От ПГ на ГЕРБ-СДС предложиха в Народното събрание пропорционалната изборна система да бъде сменена с мажоритарна. Тази концепция беше измежду поръчките на „ ИТН “, само че преди дни те обясниха, че не би трябвало да се бърза с сходна корекция, тъй като не се знае какъв ще бъде животът на актуалното 45-о Народно заседание.

Мажоритарният избор стана мотив за остри реплики и персонални нападки сред депутатите на двете партии в пленарната зала.

„ Всички мнения на интернационалните организации показват, че съществени детайли на изборите като изборна система и обрисуване на изборните региони не би трябвало да се прави по-малко от една година преди избори. ПГ на „ ИТН “ е „ за “ мажоритарна изборна система, както пожелаха българските жители, само че не по този метод. Това, което се предлага от ПГ на ГЕРБ-СДС, е несериозно. Така изборна система не се прави “, сподели Ива Митева, член на Има Такъв Народ и ръководител на Народното събрание. Тя разкритикува в елементи препоръчаните ремонти.
Цвета Караянчева отговори, че те само са предложили това, което са поискали българските жители на извършения през 2016 година референдум и прикани депутатите от Има Такъв Народ да поддържат поправката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР