От петък до неделя фехтовалният турнир Сабята на Етрополски“ ще

...
От петък до неделя фехтовалният турнир Сабята на Етрополски“ ще
Коментари Харесай

„Сабята на Етрополски“ с рекорден брой участници

От петък до неделя фехтовалният шампионат „ Сабята на Етрополски “ ще събере в София рекорден брой състезатели - повече от 600 от огромните очаквания във фехтовката от целия свят. В конкуренцията ще вземат участие най-силните фехтовални народи, показани от 244 кадети и 218 кадетки от 31 страни, както и над 200 сабльори във възрастова група до 14 години. Състезанието ще се организира в зала „ Универсиада “ благодарение на „ Кока-Кола България “, „ Интерснак “ и „ Соник Старт “. Организатори са Фехтовална академия „ Васил Етрополски “, Българска федерация по фехтовка и клуб „ Свечников “.

Надпреварата започва в петък в 9:00 часа с боевете при момчетата и девойките до 14 години и е годна за Европейската купа. В събота ще бъдат излъчени медалистите при кадети самостоятелно и кадетки отборно. В неделя са боевете при кадетите отборно и кадетките самостоятелно, а финалите стартират след 16 часа. Всички класирания са годни за Европейската купа, като домакините чакат извънредно мощна борба за медалите. Най-добре представилите се българи при кадетите и кадетките ще получат специфична премия от Фехтовална академия „ Васил Етрополски “.

„ Сабята на Етрополски “ ще бъде най-силният шампионат в света за годината, “ сподели шефът на Фехтовална академия „ Васил Етрополски “ Запрян Ванчев. „ В София идват тимове с по 20 момчета и 20 девойки от най-силните фехтовални народи: Съединени американски щати, Румъния, Турция, Франция, Италия, Унгария и Гърция. Тук ще бъде главната инспекция за бъдещите звезди на спорта за идните огромни надпревари и за Световното състезание за кадети и младежи, което ще се организира от 1 до 9 април 2023 година в Пловдив. България ще взе участие с повече от 40 сабльори, които са очакванията ни за идните олимпийски цикли. При кадетите чакаме положително класиране от Никола Господинов, Станимир Пелов и Димитър Лазов, които през последната година демонстрираха съществено израстване и се надяваме да продължат да развиват играта си. При кадетките ще следим с нараснало внимание Калина Атанасова и Мариета Георгиева, които имат положителни класирания и имат нужните качества, с цел да създадат пробив. Надяваме се на добра игра от всички българи, само че при 150 фехтовачи от водещите народи при кадетите и при кадетките борбата ще е в действителност сериозна. “
















































--> -->   Цеков:
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР