От петък до края на август всички обществени места на

...
От петък до края на август всички обществени места на
Коментари Харесай

От петък на закрито в Гърция - само за ваксинирани

От петък до края на август всички публични места на закрито в Гърция, развлекателни центрове и питейни заведения, киносалони и театри, ще работят извънредно за имунизирани против КОВИД-19 клиенти, разгласи в послание министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, заяви телевизия Скай.Заведенията ще работят с повишен, само че авансово избран брой гости. В петък ще стартира да работи и съответното цифрово приложение, което ще открива елементарно дали посетителят е имунизиран или не.

През лятото всички развлекателни заведения, без значение дали са на закрито и намерено, ще работят единствено със седящи клиенти и няма да бъдат допускани правостоящи. На заведенията обаче ще бъде разрешено да слагат повече маси, в сравнение с до момента.

Мицотакис съобщи, че това е процедура, която към този момент следват страни като Дания, Германия, Австрия и Люксембург.

Задължителна става имунизацията на чиновниците, които работят в центрове за грижа за възрастни хора. " Които не го създадат, ще бъдат отстранени от работа след 16 август. Защото не може тези, които се допуска да пазят тези, които са в максимален риск, да са те същите евентуални носители на този риск ", сподели гръцкият министър председател.

От 1 септември наложителната имунизация ще бъде в действие и за медицинските чиновници в публичния и частния бранш.

В решението на държавното управление се планува опция и тласъци за имунизиране на военнослужещите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР