От петък да бъде спряно въвеждането на дела в Единната

...
От петък да бъде спряно въвеждането на дела в Единната
Коментари Харесай

ВСС спира въвеждането на дела в Единната информационна система

От петък да бъде спряно въвеждането на каузи в Единната осведомителна на съдилищата, реши Висшият правосъден съвет след няколкочасов спор, заяви БНР. За смяната настояха съдии от разнообразни съдилища в страната, които се оплакаха от проблеми при потреблението на системата. Тя е внедрена по план на европейската стратегия „ Добро ръководство “.
Във вторник съдии се събраха на митинг пред постройката на Съвета, а по-късно техни представители се срещнаха и със правосъдните кадровици.
 Новият Висш правосъден съвет встъпи в служба Новият Висш правосъден съвет встъпи в служба
Всеки ден е борба за правдивост. Тя няма опция. Това сподели ръководителят на Върховен касационен съд проф. Лазар Груев, откакто новите членове...
Членовете на гласоподаваха в период до 10 декември да бъдат отстранени дефекти в софтуера и да се правят нужните доработки.
Преди това системата ще се употребява по към този момент формираните каузи. За новите каузи ще се употребяват старите деловодни системи.
По-рано внесоха във Висшия правосъден съвет искане с 148 подписа за краткотрайно стопиране на новата Единна осведомителна система на съдилищата.
Въвеждането на системата, финансирана по европейската стратегия " Добро ръководство ", докара до съществени в работа на съдилищата в цялата страна, за което бяха сезирани и правосъдните кадровици.
 Съдиите всеобщо не поддържаха Иван Гешев – поради измама, двуличие и неутралитет, само че Висш съдебен съвет го поддържа Съдиите всеобщо не поддържаха Иван Гешев – поради измама, двуличие и неутралитет, само че Висш съдебен съвет го поддържа
Висшият правосъден съвет (ВСС) поддържа декларацията на прокуратурата, оповестена поради изказванието на президента Румен Радев, че мафията...
Пред тях съдията от Софийския областен съд Андрей Георгиев предизвести, че магистратите губят в пъти повече време за администриране на делата си:
" Това не са проблеми, които не са били типични и за предходни системи, само че не можем ние в придвижване с всички каузи на жителите да го вършим това. Ще задръстим деловодства, сформира. В Софийския областен съд за три седмици в случай че не работи добре един състав, той затъва и след това няма оправяне с години ", сподели той пред БНР.
Миналата седмица над 130 съдии от най-големия български съд оповестиха в писмо, че отхвърлят да работят с новата стратегия, до момента в който проблемите не бъдат решени.
Магистратите се обърнаха за поддръжка ĸъм “пpaвнaтa oбщнocт в Бългapия ” c пpизив зa cъвмecтни пyблични дeйcтвия зa въвeждaнeтo нa иcтинcĸo eлeктpoннo пpaвocъдиe и тo в ycлoвиятa нa pиcĸ oт paзpacтвaщa ce пaндeмия.
 Съдии от СРС на митинг против Единната осведомителна система на съдилищата Съдии от СРС на митинг против Единната осведомителна система на съдилищата
Съдии от Софийския областен съд се събират тази заран пред постройката на Висшия правосъден съвет, с цел да изразят митинга си против въвежданет...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР