От Перник премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на кмета на

...
От Перник премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на кмета на
Коментари Харесай

В Ботевград: Според шефа на Вик няма опасност от воден режим, но според кмета има

От Перник министър председателят Бойко Борисов разяснява изказването на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, че в язовир „ Бебреш “ има вода единствено за шест седмиц и. Министър-председателят подлага на критика кмета, че не се е присъединил в европейската ВиК програмата и не го е уведомил за казуса на по-ранен стадий.

„ Да си понесат отговорността хората, които са го позволили. В Ботевград и в други градове ВиК сдруженията да се стегнат. Сушата е най-големият проблем. Надолу по Делиормана в кърджалийско е ужасно. И на всички места... “, разяснява той.

„ Защо не си е оправил ВиК-то. Той е стопанин на ВиК-то. Нямам информация. До момента никой кмет не се е свързал с мен , сподели министър председателят.

„ Затова са водните цикли – 1,5 милиарда Колко години наред приказваме за това? Кои Кметове блокираха това. Ботевградският кмет беше един от тях, вместо в този момент да строим всичко това с европейски пари. Кметовете на Кресна, Ботевград и Берковица не желаеха да влязат във ВиК програмата, да се окрупнят и да ремонтират с европейски пари. ", напомни той. 

-->

„ И в този момент ми споделя, че са му останали 40 дни. Защо не пристигна при мен една година преди да останеш без вода? Да мислим и да те запитвам тогава, за какво не си във ВиК бранша както всички останали, с цел да ползваш европейски средства. Милиард и 500 милиона стоят за замяна на остарялата инфраструктура и това зависи от кметовете ", заключи Борисов. 

„ Язовирът е на Напоителни системи. Днес в Министерски съвет ще има среща. Според шефа на Вик няма заплаха от воден режим, само че съгласно кмета има. Нека да се изяснят и надлежно в случай че има заплаха, да започват спешния проект . “, прикани зам.-регионалният министър Николай Нанков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР