От първи август Австрия премахва карантината за заразените от КОВИД-19,

...
От първи август Австрия премахва карантината за заразените от КОВИД-19,
Коментари Харесай

Австрия премахва карантината за заразени с коронавирус

От първи август Австрия отстранява карантината за инфектираните от КОВИД-19, които са без болестни признаци. Министърът на опазването на здравето Йоханес Раух заяви за новата мярка след съвещания с ръководителите на австрийските провинции.

От идния месец на хората, чиито проби са с позитивен резултат, само че не се усещат заболели, ще бъдат налагани ограничавания само в публичния превоз. Когато са в контакт с други хора и дистанцията посред им е под два метра, ще би трябвало да носят маска вид ФФП2. Забранен е достъпът им до болнични заведения и заведения за възрастни и хора с увреждания, до заведения за водолечение, за развъждане на деца, учебни заведения и занимални. За работещите в изброените заведения, които са позитивни и без болестни признаци, достъпът не е неразрешен. Всички трудещи се, които са с позитивен тест, е позволено да вървят на работа, при условия че носят маски ФФП2.

Приети са спомагателни съпътстващи ограничения, които засягат рисковите групи. За тях се поставят особени грижи на работното място, включващи обезпечаване на независима стая за работа или работа у дома. Ако тези условия не могат да бъдат изпълнени, работещият има право да бъде освободен от задължението да върви на работа.

Както разгласи министър Раух, решението е обосновано с опита в други страни като Дания, Норвегия, Англия, Испания и Швейцария, където карантината към този момент е отстранена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР