От партия ВМРО настояват Централната избирателна комисия спешно да промени

...
От партия ВМРО настояват Централната избирателна комисия спешно да промени
Коментари Харесай

ВМРО иска ЦИК да промени методическите си указания

От партия Вътрешна македонска революционна организация упорстват Централната изборна комисия незабавно да промени методическите си инструкции, тъй че декларациите за дописване в изборните описи наложително да бъдат попълвани на място. Това е записано в сигнал, който през днешния ден Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация внесе в ЦИК.

„ Декларациите за дописване – най-малко те да се допълват собственоръчно вътре пред СИК. В момента това не е по този начин и разрешава фабрикуването на, както видяхме, десетки хиляди гласове. Включително на хора, които не могат да четат и пишат на български език “, изясни той. Контрера е и общински консултант в София.

Това е вторият сигнал в границите на седмицата, който Вътрешна македонска революционна организация внася по отношение на организацията на изборите в Турция.

Ако измененията не бъдат направени, Вътрешна македонска революционна организация към този момент приготвя и ще внесе тъжби в Конституционния съд за анулиране на изборите, защото - по думите на Карлос Контрера - е налице замяна на вота.

Мирно шествие против проведения избор в Турция се организира за втори следващ ден в Стара Загора. Хората още веднъж се събраха на площада пред общината, с цел да изразят своята позиция. 

С плакати „ Не на намесата на Турция в България “, „ България избира президент, Турция - не “ хората потеглиха по централния бул. на града „ Цар Симеон Велики “ към Областна администрация, за да  изразят гражданската си позиция за по-голяма изборна интензивност на вота в неделя.

Целта на шествието е да стане ясно, че има хора, чиято гражданска позиция е да пази свободния избор и да се разграничат от това, което се случва у нас. " Намесата от страна на Турция опонира на нашата конституция ", съобщи пред БНР Кольо Колев, един от уредниците.

Той увери, че проведеното мероприятие не е партийно.

Организаторите  още веднъж приканиха за по-висока изборна интензивност на балотажа. 

Сред хората, които бяха пристигнали да изразят гражданската си позиция, беше и 82-годишният Димо Киров, който съобщи, че би трябвало да се промени Изборният кодекс и да бъде неразрешено да гласоподават на хора, които не знаят български език. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР