От партита през цялата нощ до участие в стари традиции

...
От партита през цялата нощ до участие в стари традиции
Коментари Харесай

Кои са най-добрите градове за посрещане на 2024 г.

От празненства през цялата нощ до присъединяване в остарели обичаи с приятелите и фамилията, Нова година е най-хубавото време за купонясване със жанр. И до момента в който някои хора биха предпочели да й се насладят в уюта на личния си дом, други желаят да проучат традициите по посрещането й по света, заяви.

Ако планирате пътешестване към Нова година, би трябвало да знаете, че Lonely Planet дефинира най-хубавите градове, в които да отпразнувате идването й.
Лондон
От разходка с лодка по Темза до впечатляващи фойерверки, Лондон има по нещо за всеки, когато става въпрос за фамозните новогодишни празненства. Hampstead Heath, Primrose Hill и Millennium Bridge са известни места, от които да гледате новогодишната заря.

Всеки, който желае да купонясва, може да се насочи към някой от емблематичните нощни клубове на английската столица, като Cirque le Soir или Ministry of Sound.
Мадрид
Испанската празненство сцена е в малко по-нетрадиционен времеви формат. Не е извънредно за клубовете в страната да затварят в 7 часа сутринта, което прави Мадрид идеалното място за ваучър в новогодишната нощ.

Местните обичаи, които не бихте желали да пропуснете, включват изяждане на 12 зърна грозде в последните 12 секунди на остарялата година и и довеждане докрай на нощта с парещ шоколад и чурос.
Стокхолм
Въпреки че е обичайно за доста шведи да прекарват новогодишната нощ на закрито със фамилията и приятелите си, има голям брой действия, от които да избирате, в случай че сте задоволително смели да се впуснете в студената скандинавска нощ в Стокхолм.

Lonely Planet акцентира фойерверките, които осветяват зрелищно небето над Кралския палат на града. Най-добрите гледки към него се откриват от Stadshuset, Fjällgatan или мостовете Västerbron и Skanstullsbron.

Други акценти включват Новогодишен концерт в Стокхолмската катедрала с музиканти, изпълняващи песните на Хайдн и Джудит Бингам. Кралската опера на Швеция е хазаин на своя обичаен новогодишен концерт.
Единбург
Какво по-добро място за посрещане на Нова година от присъединяване в обичайните празненства по случай Hogmanay (последния ден от остарялата година) в шотландската столица с музика, фойерверки и вълнуващи осъществявания на Auld Lang Syne (традиционна новогодишна песен)?

Факелното шествие през центъра на града, съпроводено от духов оркестър, както и годишният „ Концерт в градините “ - с присъединяване на Pulp и Hot Chip тази година, притеглят големи тълпи.

Можете да се насладите и на концерт на свещи в катедралата St Giles Cathedral, гигантскосейли(традиционно локално празненство) в Единбургския палат или да се потопите в реката, с цел да прогоните новогодишния си махмурлук.
Дъблин
Когато става въпрос за посрещане на Нова година, малко на брой го вършат с повече зрелищност, жанр и устойчивост от ирландците. Преди да си поръчате халба Guinness в една от многото кръчми в столицата, новогодишният фестивал сигурно си заслужава да бъде прегледан.
Париж
Ако търсите сантиментално бягство тази Нова година, тогава Париж може да е точното място. Невероятни гледки към френската столица се откриват отцърквата Сакре Кьор в Монмартър, само че не забравяйте да отидете задоволително рано, с цел да се изкачите по стръмния рид до нея.

Разбира се, няма да желаете да пропуснете някое от фамозните локални ястия, тъй че резервирайте авансово, с цел да се уверите, че ще откриете място в този претрупан интервал за заведенията за хранене.

Въпреки че доста туристи не обичат да се разхождат из Лисабон поради стръмния надолнище, плюсът на това да се намирате нависоко са невероятните гледки към фойерверките. Можете да разгледате оживения Praça do Comércio или кулата от 16-и век Torre de Belem.

Най-добрата празненство сцена ще откриете в Bairro Alto, а в случай че желаете да посрещнете Нова година по обичаен португалски метод, изяжте 12 стафиди в среднощ, съпроводени от чаша espumante – великолепно локално шампанско.
Топ 1 - Берлин
Първото място Lonely Planet присъжда на града, който мнозина считат за празненство столицата на Европа. Известен с клубовете за техно музика, които работят до ранни зори, мъчно е различен град да победи Берлин, когато става въпрос за празненства.

Тази година в Kulturbrauerei се провежда най-голямото новогодишно празненство на закрито в града, което ще бъде хазаин на 30 диджеи, ситуирани на 13 разнообразни танцови подиуми.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР