От парламентарната група на ПП-ДБ поискаха информация от българските служби

...
От парламентарната група на ПП-ДБ поискаха информация от българските служби
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат информация от службите по повод изказване на руския депутат Пьотр Толстой

От парламентарната група на ПП-ДБ желаеха информация от българските служби във връзка изявление на съветския народен представител Пьотр Толстой.

 

Народният представител Ивайло Митковски разгласи, че настоящият заместник-председател на Държавната дума на Русия (долната камара на парламента) Толстой си е разрешил обществено да разгласи българското Черноморие за съветска територия.

 

От ПП-ДБ настояха ДАНС и профилираните служби в България да отидат в Народното събрание и да дадат безапелационен отговор има ли съображение съветската диаспора по българското Черноморие да бъде възприемана като опасност за гражданския мир в страната ни и в случай че има признаци за сходни упования, да бъдат взети ограничения за надзор, с цел да се подсигурява сигурността на българските жители.

 

" Настояваме посланикът на Русия Елеонора Митрофанова да бъде извикана от Министерство на външните работи и да даде формален отговор пред българската страна дали изразената от Толстой позиция е публична държавна позиция на съветското държавно управление във връзка с България. ДАНС и профилираните служби в България да дойдат в Народното събрание и да дадат безапелационен отговор има ли съображение съветската диаспора по българското Черноморие да бъде възприемана като опасност за гражданския мир в страната ни и, в случай че има индикации за сходни упования, да бъдат подхванати съответни институционални ограничения за надзор за гарантиране сигурността на българските жители ", съобщи Митковски.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР