От организацията “Будни студенти обявиха, че са сигнализирали институциите заради

...
От организацията “Будни студенти обявиха, че са сигнализирали институциите заради
Коментари Харесай

Доц. Киселова обвинена в плагиатство

От организацията “Будни студенти ” оповестиха, че са алармирали институциите поради доцент Наталия Киселова.

Във фейсбук страницата на организацията, се показва, че са входирани питания по ЗДОИ до всички държавни институции, с които тя има връзки.

Ето какво показват от “Будни студенти ”:

“В серия от наши разкрития по тематиката с „ великата “ преписвачка Наталия Киселова ви показахме по какъв начин е копирала цели фрази, параграфи и страници от разнообразни научни писания, с цел да си напише книгата Политически права на българските жители. София, Сиела, 2017 за своята доцентура.

Поредна седмица няма нито тон като отговор от всички институции, които трябваше да се сезират и да вземат съответни ограничения за нейното плагиатство: най-много Академия на Министерство на вътрешните работи, СУ „ Св. Климент Охридски “, където тя преподава.

Показахме ви нагледни образци за плагиатство като даже има % на прекопирване от дипломни работи на студенти в двете образователни заведения.

Ние „ Будните студенти “ взехме решение и входирахме питания по ЗДОИ до всички държавни институции, до които Наталия Киселова има трудови и други връзки.

Изпратихме запитвания до Академия на Министерство на вътрешните работи, СУ „ Св. Климент Охридски “, министерство на правораздаването, Народно заседание на Република България и Президента.

Зададохме следните въпроси:

1.В кои работни групи взе участие доцент доктор Наталия Василева Киселова, от кого е определена/назначена да взе участие в тези работни групи и на какво съображение.

2.Какви дейности са подхванати или ще бъдат подхванати от Вашата институция по отношение на доцент доктор Наталия Василева Киселова предвид на изнесените в медиите данни и информация, будещи съществени подозрения и обосновани догатки за осъществени от нея закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност

по член 172а (интелектуално пиратство/контрафакция) и член 173 (плагиатство) от Наказателния кодекс по отношение на издадената през 2017 година книга „ Политически права на българските жители “, въз основа на която тя е получила академичната служба „ доцент “.

Припомняме, че Наталия Киселова е плагиатствала от следните научни творби:

-„ Медиите и демокрацията “ с създател Джон Кийн, издадена в София от издателство ЛИК през 1999 година, „ Медиите в Европа “ с създатели Милко Петров, Мария Попова и Мария Вазински, издадена във Велико Търново от издателство „ Фабер “ през 2012 година,

-„ Въведение в Конституционното право “ с създател проф. доктор Евгени Танчев, издадена в София от издателство „ Сиби “ през 2003 година

Проф. доктор Евгени Танчев е учител по Конституционно право в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, някогашен Председател на Конституционния съд на Република България и някогашен началник на катедра „ Конституционноправни науки “ в Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “,

-„ Правна рамка и регулация на вестникарската активност в България (1879–1947) “ с създател Тодор Панайотов, оповестена на уеб страницата на Нов български университет (НБУ),

-онлайн изданието „ Конституционноправни аспекти на свободата в медийната активност “ с създател доцент доктор Райна Николова, оповестено на уеб страницата на Нов български университет (НБУ), страници 1-16.

Доц. доктор Райна Николова е учител по административно право и развой в Нов български университет,

-Доклад по отношение на положението на правната среда за реализирането на референдуми в Република България (докладът е направен в осъществяване на план „ Strengthening Direct Democracy Legal Instruments through Bulgаrian-Swiss Partnership ”.

Проектът е осъществен от Българско съдружие за поощряване на гражданската самодейност (с Председател Даниела Божинова – докторантка на проф. Евгений Дайнов в НБУ) в партньорство с Център за проучване на директната народна власт – Арау, Швейцария и се финансира от Българо-швейцарската стратегия за сътрудничество),

-„ Конституционни основи на института на предложенията, сигналите и жалбите “ – Маргарита Чешмеджиева, Доклад, Комисия по петициите (уебсайт на Европейския парламент).

Всички тези създатели би трябвало да се усещат мощно наранени, тъй като техният труд е ограбен, с цел да може една плагиатка да стане подправен доцент. Всички те могат да си потърсят права и ние „ Будни студенти “ ще създадем всичко допустимо да ги срещнем!

Следва продължение …. ”
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР