От октомври миналата година насам китайските производители на чипове са

...
От октомври миналата година насам китайските производители на чипове са
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ помагат на китайска компания за литографско оборудване

От октомври предходната година насам китайските производители на чипове са принудени да употребяват стеснен набор от съоръжение, защото достъпът до артикули с задгранична марка заради глобите на Съединени американски щати в някои случаи просто изчезна. На този декор китайският производител на съоръжение за култивиране на силициеви пластини AMEC съумя да усили облагата си повече от два пъти през последната половина на годината.

Както оповестява South China Morning Post, това се вижда от финансовите доклади на AMEC за първото полугодие. Нетната облага на този китайски снабдител на профилирано съоръжение е повишена със 114% до 137 млн. $ спрямо първата половина на 2022 година, а приходите са се нараснали с 28% до 348 млн. $. Китайските клиенти на AMEC форсираха прехода си към локално съоръжение за култивиране на силициеви пластини след налагането на американските наказания през октомври предходната година. В сегмента на системите за плазмено ецване с капацитивна връзка AMEC възнамерява да усили каузи си на китайския пазар от 24% на 60% спрямо октомври предходната година. В сегмента на апостериори обвързваните системи за плазмено ецване делът на AMEC може да нарасне от съвсем нула до 75%, защото основаната в Съединени американски щати Lam Research беше принудена да напусне наситения преди този момент китайски пазар след налагането на наказания през октомври предходната година. Тези два типа съоръжение съставляват 68 % от общите доходи на AMEC през първата половина на годината.
-->
Такава динамичност бе реализирана на фона на общия 33% спад на приходите на китайския пазар на литографско съоръжение през първата половина на годината, който бе по-силен от 23% спад на приходите на международния пазар заради забавеното търсене на потребителска електроника. Ръководителите на AMEC към този момент обявиха, че глобите на Съединени американски щати имат за цел да задържат развиването на китайската полупроводникова индустрия на " разстояние " до пет генерации зад международните водачи.

Самият AMEC също страда от глобите на Съединени американски щати, защото те му пречат да купува съставените елементи, от които се нуждае, с цел да създава личното си съоръжение. Въпреки това до 80 % от глобените съставни елементи могат да бъдат сменени с локални съставни елементи до края на тази година, а цялостната подмяна ще бъде реализирана до втората половина на идната година.

Решенията за личния състав вследствие на глобите на Съединени американски щати също бяха взети от AMEC на най-високо равнище. Въпреки че трима членове на Съвета на шефовете с американско поданство ще останат в личния състав на компанията, те към този момент няма да могат да въздействат върху развиването на основни технологии. Като заместници са поканени шестима нови сътрудници, които да се причислят към софтуерния комитет на борда, като един от тях има опит в работата за тайванската TSMC на позиции, свързани с технологиите за ецване на силициеви пластини. С други думи, китайската компания е съумяла да се снабди с специалист по тематиката, който има опит в работата в личния състав на международния водач в сегмента на услугите за произвеждане на полупроводникови съставни елементи по поръчка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР