От Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло

...
От Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло
Коментари Харесай

Джамбазки: Македонизмът е един от най-големите антинационални проекти

От Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море има един народ, разграничен в разнообразни страни, а името на Македония е с по-малко значение от това някогашната югорепублика да влезе в Европейски Съюз и НАТО и границите да паднат. Това акцентира в студиото на „ Тази сутрин” евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

„ Македонизмът е политическа теза, той е фиктивен от сръбския външен министър Новакович като антитеза на българското население в Македония, тъй като не могат да кажат, че тези хора са сърби. Това е един от най-големите антинационални планове в историята”, разяснява той.

Според него има хора в западната ни съседка, които се дефинират съгласно македонската народност, само че болшинството пазят българските си корени. По думите му роднините на македонския министър председател Зоран Заев, да вземем за пример, ръководят Петрич, като кметът му е втори братовчед.
Бойко Борисов: Година след контракта ни с Македония към този момент има положителен резултат Премиерът и македонският му сътрудник отбелязваха дружно 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание в Благоевград
По думите на националиста ние още с признаването на Македония под това й име сме завършили въпроса за названието на страната, а за Гърция тематиката е значима поради българското население на юг от Беласица.

По отношение на вътрешнополитическите въпроси зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация уточни, че няма причина държавното управление да не издържи най-малко до евроизборите, а на тях занапред ще се взема решение по какъв начин ще се явяват националистите. Той призна, че разправиите вътре в „ Обединени патриоти” от време на време нервират, само че въпреки всичко е по-добре да има кавги на висок звук, в сравнение с забиване на нож в гърба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР