От Община Елин Пелин отрекоха кметът да се крие от

...
От Община Елин Пелин отрекоха кметът да се крие от
Коментари Харесай

Община Елин Пелин отговори на атаката срещу кмета

От Община Елин Пелин отхвърлиха кметът да се крие от въпросите на общинарите. От там прибавиха, че те са измежду най-бързо разрастващите се администрации и офанзивата против тях е поради идните избори.

Ето какво тъкмо изрично декларират от Община Елин Пелин в правото си на отговор
по отношение на появилите се преди дни информации, че кметът се крие (публикуваме изказването им без редакторска намеса):

"В обява от 18.07.2019 година на електронната страница на www. blitz.bg под заглавие „ Скандал! Кметът на Елин Пелин се крие от въпроси на общинари “ са изнесени изказвания, които не кореспондират с истината. По този метод читателите несъзнателно могат да бъдат подведени от предоставените им предумишлено и едностранчиво неточни обстоятелства.

През последните четири години Община Елин Пелин е една от бързо разрастващите се общини в област София и това прави общинска администрация цел за нахлуване, изключително преди избори.

След направена инспекция от общинска администрация са изпратени две писма, с които е предоставено заверено ксерокопие на Регистъра за подписаните цивилен контракти в община Елин Пелин за 2018 година и Списък на компаниите направили външни услуги и изплатени суми за 2018 година

Това е информацията, която е изискана от господин Бойко Савов. Задължително е обработването на персонални данни да бъде в сходство с Регламент (ЕС) № 2016/679 от 27 април 2016 година по отношение на отбраната на физическите лица по отношение на обработването на персонални данни и по отношение на свободното придвижване на такива данни, както и в сходство с одобрената от Община Елин Пелин политика за дискретност на персоналните данни.

Г-н Савов е отказал да подпише Декларация по отношение на отбраната на физическите лица по отношение на обработването на персонални данни и надлежно няма по какъв начин да му бъде възложен достъп до изискваната информация.

На въпросите свързани с даване на информация за направените разноски за просвета и дотации за читалищата, е предоставена Справка на Постоянната комисия по опазване на здравето, обучение, просвета и изповедание, спорт и обществени действия.

През последните четири години в Община Елин Пелин се работи извънредно доста за възобновление на традициите, опазване на българския дух и подкрепяне всички самодейни сформира, групи, тяхната активност и участия.

В дотациите към читалищната активност не са включени ремонтните действия на читалищната инфраструктура, носиите, които общината обезпечи на доста детски градини и учебни заведения, униформите на духовия оркестър, представянето и участията на всички наши читалища и клубове в цялата страна, и в чужбина. Тази година бяха закупени 10 нови музикални инструмента, нещо което не е правено с години.

Що се отнася до дотациите, изплатените на футболните клубове – тази информация е била предоставена и оповестена в годишния доклад за 2018г. на Община Елин Пелин, активност 714 „ спортни бази за спорт за всички “, параграф 45-00 дотации и други настоящи прехвърляния за юридически лица с нестопанска цел в размер на 96 510лв., от които за ОФК „ Елин Пелин “ са предоставени 67 000лв., което съставлява 70% от общата дотация за всички спортни клубове на територията на общината. За тази сериозна сума общинския консултант господин Борислав Тонев, е дал следния доклад с № П_02-33081/13.03.2019г.:

„ … откакто в тимът ни има 80 деца и над 25 състезатели в мъжкия тим, които вземат участие целогодишно в доста наситената стратегия на БФС, ни е мъчно да опишем всички спортни събития през 2018г. и 2019 година, в които сме взели участие или би трябвало да участваме.

Сами разбирате, че Футболът е най-масовият спорт, който се практикува и автоматизирано това значи, че календарът ни е напълнен постоянно… По тази причина оставяме адреса на интернет страницата на БФС …, където във всеки един миг може да получите настояща информация, както и името на каналът ни в Youtube – /OFK – ELIN PELIN/, където може да гледате записите на мачовете ни…... “

На ОФК „ Елин Пелин, чийто ръководител УС е господин Борислав Тонев, за последните две години са изплатени над 134 000 лева

За последните две години (2017 и 2018 г.) футболните клубове на територията на Община Елин Пелин са получили дотации в размер на 154 800 лева Това не включва сумата от над 200 000 лв., вложени в построяването и ремонтите на спортни уреди.

Искаме да подчертаем, че положителната връзка е гаранция за постигането на положителни резултати и поставените цели. Взаимното почитание, също! "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР