От Ню Йорк до Тел Авив телекомуникационната революция означава много

...
От Ню Йорк до Тел Авив телекомуникационната революция означава много
Коментари Харесай

Пандемията е увеличила работния ни ден с близо 1 час

От Ню Йорк до Тел Авив телекомуникационната гражданска война значи доста повече работа. На пръв взор това провокира подозрение, само че на доста хора, на които им се наложи да работят от у дома през последните няколко месеца, сигурно им прави усещане, че работните привички и режим по време на пандемията се трансформираха много спрямо рутината в офиса.

Според ново интернационално изследване работният ден по време на блокирането поради новия ковид е траял приблизително с 48,5 минути повече по отношение на този преди пандемията, написа Bloomberg.

В разбора са взели присъединяване 3,1 милиона души, работещи допълнително от 21 000 компании в 16 града в Северна Америка, Европа и Близкия изток. Изследователите съпоставят държанието на чиновниците през два равни 8-седмични интервала преди и след блокирането поради Covid-19. Проучването преглежда имейлите и метаданните за извършените срещи онлайн на служащите. На база това учените пресмятат, че работният ден е станал с съвсем 1 час по-дълъг, броят на срещите се е нараснал с към 13%, а чиновниците са изпращали приблизително по 1,4 повече имейла дневно на своите сътрудници.
 Между 20 и 30% от чиновниците у нас ще останат да работят от у дома и след епидемията
Между 20 и 30% от чиновниците у нас ще останат да работят от у дома и след епидемията

Работодателите осъзнават изгодите от това, споделя специалист

В няколко града като Лос Анджелис и Чикаго междинната дълготрайност на работния ден към май месец към този момент се е върнала към равнищата си преди пандемията. Но по-дългият работен ден продължава да се следи в градове като Ню Йорк, Сан Хосе и по-голямата част от Европа.

Според данните се виждат и положителни трендове - по време на двумесечния интервал на блокиране една част от работата се е подобрила - тези спомагателни онлайн срещи са станали в действителност по-кратки.

" Хората са коригирали моделите си на работа ", разяснява Джеф Полцер - един от петимата съавтори на проучването и професор в катедрата за организационно държание в Harvard Business School.
 Кои компании оповестиха работа от у дома до 2021- а и кои въобще не възнамеряват връщане в офиса?
Кои компании оповестиха работа от у дома до 2021- а и кои въобще не възнамеряват връщане в офиса?

Дори и да има връщане по работните места, те няма да наподобяват по същия метод от преди пандемията

Компаниите интензивно учат въздействието на насилствения опит за работа от у дома в желанието си да основат модел за по-добри практики за в бъдеще. Анализират се доста аспекти - въздействието върху продуктивността, морала, културата на работа, разноските и други фактори.

Междувременно разбори, разглеждащи VPN данни, откриват, че хората трансформират времевия режим на работа - влизат онлайн в ексцентрични часове, излизат в по-големи почивки и други. Според отчета това се дължи на фактори, които в допълнение натоварват графика на работещите, като грижа за деца, размиване на границите сред работа и дом, стрес от икономическа криза.

Групата от учени от Harvard Business School и New York University установи, че техните проучвания съставляват едно от най-големите сходни изследвания, правени до момента. В него са включени данни от регионите на 16 мегаполиса.

Според Джеф Полцер в този момент е належащо да се вършат нови проучвания, които да открият дали навиците на чиновниците са се трансформирали трайно. Той обаче не чака държанието на работещите скоро да се върне към рутината от преди пандемията.
 Работа от у дома: Почти половината чиновници работят в несъответствуваща домашна среда
Работа от у дома: Почти половината чиновници работят в несъответствуваща домашна среда

Как се отразява опитът за работа от у дома на чиновниците във Англия?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР