От няколко години все по-често виждаме и чуваме за джаджи,

...
От няколко години все по-често виждаме и чуваме за джаджи,
Коментари Харесай

Google иска да навлезе в здравеопазването


От няколко години все по-често виждаме и чуваме за джаджи, чиито главен фокус е следенето и анализирането на здравни индикатори. Но с изключение на другите часовници и тракери, огромните компании към този момент развиват необятни софтуерни системи, които ще обхванат в опазването на здравето в доста по-голям мащаб.

Тази седмица научихме за кандидатура за патент от Гугъл, който визира имплементирането на голяма система за разбор и следене на здравни индикатори, която може да планува развиването на заболявания.

Системата е формирана от три съществени елементи: програмен продукт, който събира данните на милиони души, изкуствен интелект, който учи тези данни, и интерфейс, който доставя на лекарите оптимално акуратна информация за положението на всеки пациент.
 Снимка 405161

Идеята е, че софтуерът ще може да проучва и планува изхода от рискови болести или появяването на такива въз основа на информацията, събрана от милиони пациенти.

Предвижда се, че сходни софтуерни творения ще се трансфорат в стандарт при диагностицирането и лекуването на най-различни заболявания през идващите няколко години.

От Politico оповестяват, че промишлеността с търговия на здравни индикатори е една от най-бързо растящите и ще доближи 40 милиарда $ през 2022 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР