От няколко години Чавдар влиза в новините като най-европейското село

...
От няколко години Чавдар влиза в новините като най-европейското село
Коментари Харесай

България вече има първото си коледно село

От няколко години Чавдар влиза в новините като най-европейското село в България – със подреден реновиран площад и тип, наподобяващ повече на швейцарско, в сравнение с обичайно българско село, написа Дир.бг.

От 11 декември Чавдар се трансформира в първото коледно село, като с изключение на дървени къщички с греяно вино, храни и ръчно направени дарове от локалните хора, в селото ще има представяния на книги, концерти, куизове и готвене.

Кога: Събитието ще протече в 4 следващи петък, събота и неделя от 11-ти декември до 1-ви януари и със специфични изненади в новогодишната нощ.

Къде: Село Чавдар се намира на 70 км от София в посока Пирдоп

Какво: Посетителите ще открият микс от немски и български специалитети, обичайното греяно вино, други коледни питиета и изненадващи коктейли.

„ Коледното село на България “ включва богата културна и развлекателна стратегия за всички възрасти, само че най-много доста коледни изненади и дарове за малчуганите.
На 11-ти декември събитието ще бъде намерено с концерт на Маги Джанаварова, на 18-ти декември ще се организира забавен куиз онлайн, с разнородни награди и с водещ легендата Ники Кънчев.

За децата са планувани коледни театрални представления, разнородни ателиета – подготвяне на самун и сладки в пекарна „ Прованс “, направа на бижута, открити уроци по национални танци.

В програмата са включени още представяния на книги, в това число и книгата „ До последната минута “ на българския притежател на Европейската премия за литература за 2021 година Георги Бърдаров, показване на новата книга „ Опитай това “ със съставител Светлозар Желев и кулинарно шоу навън от началник Лъчезар Лачев, осъществявания на национални танци и хора от Клуб по национални танци „ Цоковци “.

Какво още: Археологически парк „ Тополница “ и Фолклорен център „ Чавдар “ също ще бъдат отворени за гости против показване на зелен документ и в нормалното си зимно работно време – всеки ден от 10:00 до 17:00 ч.

Повече информация за събитието и настояща стратегия можете да откриете ТУК

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР