От няколко дни насам ексшефът на столичното следствие Петър Еврото

...
От няколко дни насам ексшефът на столичното следствие Петър Еврото
Коментари Харесай

Какви ще са последствията за Пепи Еврото, след като мръсните му тайни изплуваха на повърхността?

От няколко дни насам ексшефът на столичното разследване Петър Еврото се търси къде ли не.

 

След като е получил предизвестие по телефона от собствен другар, той духнал от страната още в понеделник вечерта. Важен полицейски началник му е изпял, че против него се готви акция по задържането му в гръцки ресторант в столицата.

 

Като в кримифилм, Еврото съумява да се измъкне през непряк вход на ресторанта. Часове по-късно напуща и страната. Смята се, че е духнал в Истанбул, само че някои позволяват, че може да се е открил и в Гърция.

Междувременно от прокуратурата публично оповестиха Петьо Петров за общодържавно търсене. От обвиняването проверяват това, че от 2018 до 29.05.2023 година в София разнообразни хора са принуждавани посредством закани да работят срещу волята си.

 

От прокуратурата проверяват и непозволената приложимост без позволение на особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация. Предстои да бъдат назначени още голям брой експертизи, както и да бъдат разпитани още очевидци.

Обвинението ще бъде прецизирано при положение, че се съберат задоволително доказателства за друго осъществено закононарушение.

 

Интересно обаче по какъв начин закриляният от години и изцяло самозабравил се някогашен следовател се трансформира в цел на правораздаването. Запознати издават, че причина за това е войната му с Иван Гешев. Главният прокурор е уверен, че точно Еврото е написал писмото-заплаха против него, с което го приканва да подаде оставката си. за това удостовери и някогашната му към този момент брачна половинка, нашумяла с порно изцепките си и изявлението си пред Антикорупционния фонд – Любена Павлова.

 

И до момента в който Пепи Еврото е духнал най-вероятно в Турция с автомобила на собствен другар, брат му е зам.-апелативен прокурор в столицата по силата на поста си държи под око държавните обвинявания в цяла Западна България. Кариерите на двамата братя, които са родом от Враца се развиват съвсем редом.

 

Запознати обаче издават, че Пепи Еврото е единствено едно от множеството лица на компактно построена стройна система за напън и изнудване посредством съда, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Тя работи като часовник, тъй като в нея са ангажирани юристи, магистрати и ченгета от разнообразни служби на Министерство на вътрешните работи. При това те са на доста високи позиции, с помощта на които могат да подреден каквото им хрумне обвиняване против който си набележат, а най-после да му вземат бизнеса и парцелите.

 

За проядената от корупция правосъдна власт, това не е вест, от години се шушука за Петьо Еврото и опциите му да въздейства. Едва ли са сюрпризирани и жителите, които нямат никакво доверие в правораздаването у нас на всички равнища и мечтаят за цялостното му изринване и замяна с нови фрагменти.

Сред пострадалите от схемите на Петьо Еврото, са Илия и Явор Златанови и асансьорния им цех, както и кипърския бизнесмен Харис Кунтурис, чийто бизнес със зелена сила бе високомерен. Той бил изнудван да заплаща подкупи, до момента в който бизнес сътрудниците му обилно се отблагодарявали на магистрати, с цел да прекратят заведените против тях каузи за кражбата на фотоволтаичния парк, построен главно с парите на кипъреца. Освен това някогашните сътрудници на Кунтурис постоянно са с няколко хода напред, защото имат вътрешна информация от съда. Те знаят тъкмо какво ще реши даден магистрат по някое от многочислените каузи, заведени от кипъреца против тях в опит да не бъде тотално ограбен.

 

Според добре осведомени източници с връзките си в правосъдната система Еврото сполучливо е блокирал делото за побой над кмета на с. Белгун – Благомир Станев, осъществен на 21.04.2021 година Дълго време дясната ръка на Петьо Петров в „ консултантската му активност “ е някогашната му брачна половинка Любена Павлова, която изгрява на сцената през 2015 година като дейна участничка в митингите против тогавашния министър на правораздаването Христо Иванов и в отбрана на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров.

 

Любена изяснява закъснялото си събуждане с обстоятелството, че Еврото е отвлякъл детето й и тя не го е виждала от две години. В настоящата конюнктура тя избавя и личната си кожа и солидното си имане. По време на изявлението си тя е със златен часовник за над 30 000 евро на ръката си. по думите на Илия Златанов в мощните години на адвокатска фирма „ Осемте джуджета “, тя също се е разхождала с револвер на кръста и е заплашвала жертвите на брачна половинка си. в този момент обаче изяснява, че той е правил услуги по съответни каузи – против пари, коли, парцели, подпомагане за кариерно израстване и обещания, че против избрани хора няма да бъдат пускани компромати.

 

Проблемите на Любена с мъжа й започват преди 2 години, когато в нецензурен уеб сайтове са оповестени повече от 10 клипа за възрастни, в които тя е интимна с разнообразни сътрудници. В едно от видеата тя е с трима души по едно и също време, а в някои от клипчетата се задоволява единствено с по двама. Има и подиуми, в които върти орална обич с непознати мъже – всички млади, на към 30 години. След като клиповете стават публично притежание, Пепи Еврото я натирва и желае мълниеносен бракоразвод, не й дава да вижда и детето.

 

Към момента Любена още веднъж е бременна, само че не прецизира от кого. Твърди, че като научи, Еврото ще полудее и ще навреди на нея и на „ момчето, от което чака дете “.

Като най-близки съратници на някогашния й брачен партньор, Любена Павлова изброява зам.-главния прокурор Борислав Сарафов и Емилия Русинова – зам.-апелативна прокурорка на София и сътрудник на Емил Петров – брата на Пепи Еврото. Според думите й Сарафов посещавал ресторант „ Осемте джуджета “, който тя назовава „ пазарище на бъдеще “ 1-2 пъти седмично. Същото твърди и за Русинова. Сред приятелките на Русинова е и Радостина Драганова – тв водещата от години е в правосъдни борби с кипърския вложител Харис Кутурис.

 

Докато Еврото бил прокурор в Районната прокуратура в София и следовател, даже началник на Столичното разследване, също се замесва в шумни кавги. Сред пострадалите е и ексрайонният прокурор Славчо Кържев, който бе наказан на година условно под натиска на Пепи Еврото.

 

В същото време Еврото е командирован в Национална следствена служба, където работи по крупни каузи, като да вземем за пример хонорара на Ахмед Доган за „ Цанков камък “. Не се е чуло по това да се е пръкнал някакъв развой. През 2010 година след злополука идва и краят на безславната кариера на Пепи Еврото. Припомняме, че през юли 2010 година на столично кръстовище, пияният Петьо Петров удря две дами. Все отново той не трябва изпъден позорно от столичното разследване, а му бива предоставена опцията да си вземе всички 18 заплати, полагащи му се като обезщетение. Това се случва с помощта на Сотир Цацаров, за който се твърди, че и до през днешния ден е доста непосредствен с Еврото. Така Пепи Еврото си потегля с 60 бона и се вписва като юрист във Видин. Започва кариерата му в адвокатска фирма „ Осемте джуджета “, която ще го затвърди като икона на българското правораздаване.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Любена Павлова Петьо Петров Петьо Еврото Иван Гешев Сотир Цацаров Ахмед Доган „ Цанков камък “ Харис Кунтурис Илия и Явор Златанови Славчо Кържев Борислав Сарафов Емилия Русинова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР