От новоучредената партия Спаси София“ охладиха очакванията на десните партии,

...
От новоучредената партия Спаси София“ охладиха очакванията на десните партии,
Коментари Харесай

Бонев вледени ПП и ДБ: Няма да влезем в коалиция, пазеща ГЕРБ

От новоучредената партия „ Спаси София “ охладиха упованията на десните партии, че ще се явят дружно с тях на метните избори през есента.

Това стана ясно от изявление на лидера на партията Борис Бонев пред БНР.

„ Спаси София “ към момента нямат съглашение с Политическа партия и Демократична България да се явят дружно на идните локални избори.

Но няма и да влязат в коалиция, в случай че тя се употребява, с цел да бъде опазена ГЕРБ.

„ Разговори за общи цели има, само че аз не виждам никаква причина да съгласуваме с Политическа партия или Демократична България проекта за ръководство на София на „ Спаси София “ … Ние сме самостоятелен, обособен политически индивид и от Политическа партия, и от Демократична България, и от който и да било различен и имаме цялостното право да имаме политики, за които да се борим, без значение дали нашите евентуални сътрудници ще ги припознаят или не “, сподели Бонев.

Той удостовери, че създателят на „ Телерик “ Васил Терзиев е едно от обсъжданите имена за общ кандидат-кмет на столицата. Терзиев беше упоменат като кандидат на Политическа партия от съпредседателя на партията Кирил Петков в оповестения запис от съвещанието на партийното управление в края на май.

„ Познаваме Терзиев от много години. Той е от години съидейник на „ Спаси София “. Смятаме, че той е човек, който, в случай че влезе в политиката, би било добре, тъй като има какво да даде и на София, и на страната. Но решение кой ще е претендентът за кмет, под каква форма той ще бъде повдигнат и кои ще са участниците в тази акция – това би трябвало да бъде взето, единствено в случай че има подписано съдружно съглашение, каквото на този стадий няма “, посочи Бонев.

По думите му, трите обединения беседват по тези тематики към този момент повече от 8 месеца.

„ Доста сме напреднали в огромна част от въпросите. Не е имало никакви разногласия за позиции. Тук по скоро в случай че има от наша страна избрани терзания – те са свързани с това дали в някакъв миг София няма да стане залог за успокоение на националната политика. За да няма сюрпризирани, ние сме споделили непосредствено, че това за нас би било безусловно неприемливо, и ние няма по какъв начин да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ, тъй като ГЕРБ са всичко, което ние не сме “, изрично съобщи Бонев. И добави, че не би трябвало на „ Спаси София “ да се предявяват условия за отношението ѝ към ГЕРБ.

Етикети: Борис Боневместни избориСпаси София

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР